Zapamti

"Brzo otvaraj oči, a sporo usta."

Autor Tema: Niste bolesni - žedni ste  (Pročitano: 19000 puta)

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 966
  • -Receive: 451
  • Što činimo svojoj okolini, to činimo i samima sebi
Odg: Niste bolesni - žedni ste
« Odgovori #15 u: 12 Ožujak, 2015, 20:30:35 »
dugo sam proučavao vodu i sada za piće koristim destiliranu, a ostalo koristum ovu iz pipe koja prolazi pored magneta i orgonskih polja da ju se oživi i neutralizira effekt željeza. Mislim da je to najbolja kombinacija od svih...
Destiliranu vodu sam destiliraš ili kupuješ TB?
Kako se rješavaš klora, kojeg opskrbljivači dodaju vodi prije ulaska u vodovodnu mrežu? Pri tome mislim na klor, koji unosimo u svoj organizam svaki puta kad pijemo vodu iz vodovoda, zatim putem kože, kad se tuširamo i kupamo i putem pluća kad udišemo zrak prilikom tuširanja i kupanja, kada klor iz vode udišemo kao aerosol u zraku kojeg udišemo?

Prema jednoj teoriji, kišnica je, prolaskom kroz magnetsko polje Zemlje i udaranjem o tlo Zemlje, "aktivirana" voda i kao takva prolaskom kroz tlo, u istom otapa soli i minerale.
Izvorska voda, je "deaktivirana" i kao takva otpušta soli i minerale.
Na tom su principu "magnetizacije", bolje reći prolaskom vode kroz magnetsko polje, konstruirani su uređaji za "aktivaciju" vode, na koji način voda ne ostavlja otopljene soli i minerale na stijenkama kojima prolazi ili je pohranjena.
« Zadnja izmjena: 12 Ožujak, 2015, 20:33:25 od fazy »
Jabuku koju neće crv, neću niti ja.

zeljac

• Punopravni član
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 7
« Odgovori #16 u: 12 Ožujak, 2015, 22:25:27 »
Čitao sam ponešto o vodi. Uglavnom kod nas je voda iz slavine još uvijek kolko tolko kemijski ispravna.  Za vodu iz vodotokova pa čak i slavina kažu da ima neku energiju i da je "živa". Za destiliranu kažu da je "mrtva" jer nema ništa od te energije i minerala.  Sama energija vode koja se pije može biti korisna za čovjeka.
E sad zračenja podzemnih vodotokova su druga stvar i ona mogu biti izrazito štetna, naročito ako se nađeš na čvoru ili podzemnih vodotokova ili vodotoka i svemirskog zračenja. Tako da i nisam baš siguran kolko je korisno pit samo destiliranu vodu. Dobro, ajde izbjegava se opasnost od dobivanja kamenaca....  Kažem, pišem ono što sam pročitao. Ne znam, možda je pogrešno.

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 705
  • -Receive: 217
« Odgovori #17 u: 14 Ožujak, 2015, 01:00:13 »
fazy - sam destiliram, za razliku od ostalih metoda kod destilacije dobivaš čisti H2O i to jednostavno bez filtera, samo čistiš kamenac tj. minerale. Kod tuširanja me klor ne brine iako npr. iz ove firme dolje tvrde da spirala uklanja i klor što ne vjerujem. Kada se kupam u moru ili rijeci ne tuširam se poslije. A navodno dosta klora ishlapi nakon pola sata pa možeš i to prekticirati. Ovu teoriju baš i ne razumijem, koja je onda voda bolja?

zeljac - to sam i ja čitao, odnosno zacementirano je mišljenje da je naša voda "dobra" i da su minerali u vodi neophodni i poželjni. A i Schauberger je proziv destilirane. Zato je i nauka donijeti pravu odluku u moru informacija, poluinformacija i dezinformacija.
« Zadnja izmjena: 14 Ožujak, 2015, 01:17:59 od TB »

imamGliste (Jasmin)

• Punopravni član
  • *
  • Thank You
  • -Given: 8
  • -Receive: 50
    • imamGliste.com (kompostiranje s kalifornijskim glistama)
« Odgovori #18 u: 15 Ožujak, 2015, 18:38:11 »
Nisam neka vodopija :), ali da se mene pita, mislim da je za ljude najbolja ona voda koja je najsličnija vodi koju nalazimo u voću i povrću.  Koja je to, stvarno ne znam.  Ako sam već ožednio, onda popijem prvi oblik vode na koji naiđem, a kada si želim dobro, trudim se jesti čim više sirovog voća i salata, tako da nemam potrebe piti vodu niti se oslanjati na to da će mi voda pružiti hidratizaciju koja mi je potrebna.

Naš organski otpad je vrijedan resurs!
Iskoristmo ga ! Nahranimo gliste :)

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #19 u: 21 Srpanj, 2015, 08:53:21 »
Evo Georgij Nazarov, (od 7:28 dalje) u ovom videu:

! No longer available

savjetuje, kako napraviti strukturiranu vodu, najsličniju vodi iz voća i povrća.
Da li je odvajanje deuterija, iz vode tako jednostavno!?

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #20 u: 30 Srpanj, 2015, 00:49:27 »
... mislim da je za ljude najbolja ona voda koja je najsličnija vodi koju nalazimo u voću i povrću...
Kad smo već kod vode iz voća, onda svakako trebamo staviti poveznicu na nikolinu temu:"Sok iz drveta":

http://www.perforum.info/index.php?topic=123.msg7037#msg7037

jer to sigurno zaslužuje.

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #21 u: 09 Ožujak, 2017, 10:38:14 »
dugo sam proučavao vodu i sada za piće koristim destiliranu...
Evo klasičnog primjera prezentacije destilirane vode, nuđenjem iste za piće, a nakon pranja ruku u istoj:

! No longer available

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1646
  • -Receive: 1371
  • Adm
« Odgovori #22 u: 09 Ožujak, 2017, 13:56:52 »
Šta je to, reklama za neki destilator?
Problem je rješenje

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 705
  • -Receive: 217
« Odgovori #23 u: 09 Ožujak, 2017, 15:36:42 »
skoro, ja sam kupio jedan :biggrin: Ali više ne pijem čistu destiliranu, nego mješano.

nije ni voda iz vodovoda toliko loša, sjemenke bez problema klijaju.

divergent

• Zaslužni član
  • Thank You
  • -Given: 21
  • -Receive: 45
  • Sulude ideje iz divergentske škrinje ludila
« Odgovori #24 u: 10 Ožujak, 2017, 14:24:42 »
Crnjo koji objasnjava razliku izmedju razlicitih voda u gornjem videu (prije nego je netko ubacio video lika u kuti, koji valjda bijelom kutom nas pokusava uvjeriti da je neki doktor, ili veliki znanstvenik?) je najaktivniji na YouTube-u po promoviranju teorije Zemlje kao ravne ploče. Iako po meni ta teorija ima itekako otvorenih pitanja na koje odgovora za sada nema, svi vi koji ste uvjereni da je Zemlja okrugla, razmislite koliko cete vjerovati crnji koji misli da je Zemlja ravna. ;-)

A o organskim i neorganskim mineralima da ne govorim.  :blink:
Od kolijevke, pa do groba, za ispiranje mozga je doba

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.