Kronična stanična dehidracija dovodi do bolne i prerane smrti. Njezine početne vanjske manifestacije dosad su smatrane bolestima nepoznatog podrijetla.
"Niste bolesni, žedni ste" i "Ne lječite žeđ ljekovima" kaže dr.med.Fereydoon Batmanghelidj u svojoj knjizi: Vaše tijelo vapi za vodom.
Knjiga otkriva mnoge činjenice o vodi i važnosti pijenja iste. Meni su se otvorile oči.... i sada već uživam u dobrobiti vode pa radi toga stavljam ovo kao posebnu temu kako bi i ostali potrebiti mogli spoznati važne činjenice o lako dostupnom prirodnom lijeku. Neću pametovati nego staviti samo citat iz uvoda same knjige, a tko je zainteresiran imam knjigu u PDF pa nekaa se javi.
Citat.... „Nalazimo se pred svitanjem novog doba u medicinskoj znano- sti. "Kronični manjak vode u tijelu izaziva najveći broj bolesti ljudskog tijela." Izvorni sklop ljudskog tijela daleko je složeniji nego što možete zamisliti. Ako ga do danas nismo naučili održa- vati, sami smo za to krivi. Nismo stali i zapitali se - ako se tijelo sastoji uglavnom od vode, kako će doći do svog građevnog ma- terijala ako vodu ne pijemo redovito? Sada znamo kada nas ono poziva na hitan unos vode. Moramo dobro razmisliti o ovoj informaciji. Naglašavanje uloge vode nije moja osobna promo- cija. Nema skrivenih motiva u njenom zagovaranju. Podijelite li ovu informaciju s ljudima do kojih vam je stalo, vi ćete od nje imati koristi.
Trenutno je ova knjiga jedini izvor lako shvatljivih infor- macija o kroničnoj dehidraciji. Trebali biste ju pročitati nekoliko puta kako biste shvatili svu dubinu nezamjenjivosti vode u ljudskom tijelu. Napravite li to, i vi ćete postati iscjelitelj. U ovoj knjizi ćete također naučiti da "tekućine" i "voda" nisu nužno uvijek ista stvar. Naučit ćete i o štetnim utjecajima dije- talnih napitaka.
Uvidite li da su informacije koje sadrži ova knjiga korisne, molim vas da dignete glas i pobunite se protiv mračne i ružne strane današnje medicine. Liječnici bi trebali pomagati ljudima da budu zdravi. Oni su se zakleli da će služiti čovječanstvu. Istina je da živimo u vremenu krilatice "posao je posao", ali moji kolege usmjereni na biznis nemaju pravo širokoj javnosti prikrivati jednostavnu poruku - "niste bolesni, žedni ste". Nemaju pravo iskorištavati ljudsku bol i patnje za profitabilnu djelatnost, čemu u posljednje vrijeme svjedočimo......“
„ "Niste bolesni, samo ste žedni.". Istina je to koja najavljuje kraj današnjem obraćanju medicine protiv interesa javnosti“, a to će se dogoditi. „Kad dođe svjetlo, tama mora nestati". Kad ljudi počnu shvaćati da je voda sama po sebi najbolji prirodni lijek za brojne bolesti mnoge laži će nestati.
Ovu bi knjigu trebalo čitati kao "roman" o ljubavnom odnosu vode i ljudskog tijela, i stoga nije namijenjena traženju sastavnih dijelova.““