Zapamti

"Borac koji pobjegne može se opet boriti."

Autor Tema: Niste bolesni - žedni ste  (Pročitano: 19001 puta)

javorka

• Zaslužni član
  • Thank You
  • -Given: 127
  • -Receive: 86
Niste bolesni - žedni ste
« u: 11 Prosinac, 2013, 18:57:27 »
Kronična stanična dehidracija dovodi do bolne i prerane smrti. Njezine početne vanjske manifestacije dosad su smatrane bolestima nepoznatog podrijetla.

"Niste bolesni, žedni ste" i "Ne lječite žeđ ljekovima" kaže dr.med.Fereydoon Batmanghelidj u svojoj knjizi: Vaše tijelo vapi za vodom.

Knjiga otkriva mnoge činjenice o vodi i važnosti pijenja iste. Meni su se otvorile oči.... i sada već uživam u dobrobiti vode pa radi toga stavljam ovo kao posebnu temu kako bi i ostali potrebiti mogli spoznati važne činjenice o lako dostupnom prirodnom lijeku. Neću pametovati nego staviti samo citat iz uvoda same knjige, a tko je zainteresiran imam knjigu u PDF pa nekaa se javi.

Citat.... „Nalazimo se pred svitanjem novog doba u medicinskoj znano- sti. "Kronični manjak vode u tijelu izaziva najveći broj bolesti ljudskog tijela." Izvorni sklop ljudskog tijela daleko je složeniji nego što možete zamisliti. Ako ga do danas nismo naučili održa- vati, sami smo za to krivi. Nismo stali i zapitali se - ako se tijelo sastoji uglavnom od vode, kako će doći do svog građevnog ma- terijala ako vodu ne pijemo redovito? Sada znamo kada nas ono poziva na hitan unos vode. Moramo dobro razmisliti o ovoj informaciji. Naglašavanje uloge vode nije moja osobna promo- cija. Nema skrivenih motiva u njenom zagovaranju. Podijelite li ovu informaciju s ljudima do kojih vam je stalo, vi ćete od nje imati koristi.

Trenutno je ova knjiga jedini izvor lako shvatljivih infor- macija o kroničnoj dehidraciji. Trebali biste ju pročitati nekoliko puta kako biste shvatili svu dubinu nezamjenjivosti vode u ljudskom tijelu. Napravite li to, i vi ćete postati iscjelitelj. U ovoj knjizi ćete također naučiti da "tekućine" i "voda" nisu nužno uvijek ista stvar. Naučit ćete i o štetnim utjecajima dije- talnih napitaka.

Uvidite li da su informacije koje sadrži ova knjiga korisne, molim vas da dignete glas i pobunite se protiv mračne i ružne strane današnje medicine. Liječnici bi trebali pomagati ljudima da budu zdravi. Oni su se zakleli da će služiti čovječanstvu. Istina je da živimo u vremenu krilatice "posao je posao", ali moji kolege usmjereni na biznis nemaju pravo širokoj javnosti prikrivati jednostavnu poruku - "niste bolesni, žedni ste". Nemaju pravo iskorištavati ljudsku bol i patnje za profitabilnu djelatnost, čemu u posljednje vrijeme svjedočimo......“

„ "Niste bolesni, samo ste žedni.". Istina je to koja najavljuje kraj današnjem obraćanju medicine protiv interesa javnosti“, a to će se dogoditi. „Kad dođe svjetlo, tama mora nestati". Kad ljudi počnu shvaćati da je voda sama po sebi najbolji prirodni lijek za brojne bolesti mnoge laži će nestati.
Ovu bi knjigu trebalo čitati kao "roman" o ljubavnom odnosu vode i ljudskog tijela, i stoga nije namijenjena traženju sastavnih dijelova.““

« Zadnja izmjena: 11 Prosinac, 2013, 19:00:40 od javorka »

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 705
  • -Receive: 217
Odg: Niste bolesni - žedni ste
« Odgovori #1 u: 28 Veljača, 2015, 13:53:32 »
I koja vrsta i količina vode se pije?

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 966
  • -Receive: 451
  • Što činimo svojoj okolini, to činimo i samima sebi
« Odgovori #2 u: 28 Veljača, 2015, 20:12:42 »
Hajde da malo proširimo temu vode, jer ona to i te kako zaslužuje, ponaosob po pitanju kvalitete.

Stoga vam predlažem pogledti ovaj kratak video na temu četiri stanja vode. Predavač je dr. Gerald H. Pollack:

The Fourth Phase of Water: Dr. Gerald Pollack at TEDxGuelphU

Budući je ova tema sudbinski bitna za svekoliki život na ovoj planeti, za one strpljivije, preporučam i duži video istog predavača (dr. Gerald H. Pollack je broj jedan po pitanju te tematike u svijetu), o velikoj tajni vode:

The Great Secret of Water - Dr. Gerald H. Pollack

a također je i naš cijenjeni fizičar prof.dr.sc. Davor Pavuna objavio znanstvene radove na tu temu, te ističe važnost i ljepotu vode u slijedećem videu:

Davor Pavuna - Ljepota i važnost vode @Znanstveni krugovi

Molim, cijenjene permakulturnjake, koji imaju iskustva iz navedene tematike, da ih iznesu ovdje, naravno, ukoliko imaju volje i vremena za to.
Jabuku koju neće crv, neću niti ja.

javorka

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #3 u: 28 Veljača, 2015, 21:27:27 »
Nisam pogledala prva dva videa, ali jesam onaj od prof.dr.sci. Pavune - budem i ona prva dva pogledala.

Slažem se da je izvorska voda posebna i potpuno drugačija od svih ostalih voda.  Ja sam vrijednost te vode davno spoznala i zato godinama odlazim po izvorsku vodu za piće i za pripremu sirove hrane kao i ono malo kuhanja. Istina je da je donosim u plastičnim flašama :( ali i u njima je nakon 20 dana ukusnija i bolja od one iz slavine. Nosim je za piće svugdje kuda idem jer mi je nezamjenjiva.

Čarobnjak vode - Viktor Schauberger - je objašnjavao da je voda koja koja prirodno izlazi na površinu zemlje - zrela voda i ona jedina ima ljekovita svojstva, a voda koja se vadi iz dubine zemlje da nije zrela i da nije dora za zdravlje čovjeka....

javorka

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #4 u: 28 Veljača, 2015, 21:31:41 »
I koja vrsta i količina vode se pije?

Najbolja je izvorska voda jer je to zrela voda i ona ima ljekovita svojstva. Količina ovisi o mnogo faktora - u svakom slučaju ju treba piti u količini da se postigne dobra probava.

Harp

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 769
« Odgovori #5 u: 01 Ožujak, 2015, 22:18:34 »
Nevezano za ove knjige, negdje sam nasao ovu informaciju, da, ako je mokraca obojena (zute, zuckaste boje, dakle prepoznatljiva po boji, a u najgorem slucaju i po mirisu), u tijelo nije uneseno dovoljno vode. To dakako da ovisi sto kada i koliko se jede, aktivnosti, ljeto zima...
Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine.   - S. Beckett

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #6 u: 01 Ožujak, 2015, 23:07:30 »
dugo sam proučavao vodu i sada za piće koristim destiliranu, a ostalo koristum ovu iz pipe koja prolazi pored magneta i orgonskih polja da ju se oživi i neutralizira effekt željeza. Mislim da je to najbolja kombinacija od svih.

Ovo što znanstvenici objašnjavaju je 4C kada je voda najgušća, idealno stanje vode po Schaubergeru.

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1646
  • -Receive: 1371
  • Adm
« Odgovori #7 u: 02 Ožujak, 2015, 08:48:38 »
TB zašto destilirana? Zar ne piju sva živa bića vodu koja je bogata mineralima? Ti minerali i jesu smisao vode, destilirana voda prema znanstvenicima nije uopće pogodna za piće?
Problem je rješenje

javorka

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #8 u: 02 Ožujak, 2015, 11:16:50 »
Destilirana voda izvlači minerale i ostale sastojke iz tijela odnosno iz stanica - zato treba pažljivo s njenim korištenjem. Znači ako nam je cilj da očistimo organizam od nekih minerala  onda je uputno je koristiti, a ako nam treba samo za dehidriranje ogranizma onda nije dobro da je samu koristimo za piće i spremanje jela. :)

Destilirana voda je mrtva voda - prije upotrebe je treba oživiti na neki od načina.....
« Zadnja izmjena: 02 Ožujak, 2015, 11:21:16 od javorka »

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #9 u: 02 Ožujak, 2015, 13:44:52 »
prema znanstvenicima bih trebao umrijeti nakon godinu dana destilirane i brdo drugih ljudi koji destiliraju desetljećima ili piju kišnicu  :biggrin: Kao i životinje koje piju vodu iz lokvi. Kao i plemena koja tope snijeg i led za piće, sve je to destilirana. Proučavao sam i Schaubergera i Emota i ionizaore i osmozu i alkalnost itd. i ovo mi se čini najbolja kombinacija. A budući da mi je čitav prostor u organskom polju sva voda je automatski živa i bez bakrenih cijevi.

Slika govori tisuću riječi, evo "minerala" :001_cool: To je anorganska tvar i kemija u cca 3L zg vode sa 380ppm-a. Imam mjerač pa vam mogu izmjeriti i izvorsku, vjerojatno je ispod 100ppm-a i po svemu je dobra osim što sadrži nepotrebni šoder u sebi i eventualo metale koje komunalne firne ni ne testiraju.

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #10 u: 02 Ožujak, 2015, 16:34:30 »
... A budući da mi je čitav prostor u organskom polju sva voda je automatski živa i bez bakrenih cijevi.
TB, molim Te da mi pojasniš drugu fotografiju i citirani tekst.
U prethodnom svom postu spominješ efekt željeza, pa Te molim još malo informacija.

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #11 u: 03 Ožujak, 2015, 13:07:48 »
to ti je sve Schauberger, isplati se pročitati život u učenju od prirode ili tako nešto. Mesing i bakar su dijamagnetski materijali, unutar pipe je bakrena spirala koja rotira vodu na desno i tako ju u kratkom vremenu oživljava. Željezo ubija vodu i s time se slažem iako mislim da je Steiner spomenuo da je željezo ok. Orgon je inače poznata stvar na temelju Williama Reicha, a izgleda da Schauberger nije znao za Reicha inače bi obojca profitirala jer se po meni željezo lako iskoristi kao orgonski vodič umjeto da se bori protiv njega. Inače imaš li možda nitericu 4-6mm?

javorka

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #12 u: 04 Ožujak, 2015, 17:39:54 »
TB slažem se da bi Schauberger i W.Reich napravili mnogo dobrih stvari da su se poznavali. No, i ovako je svaki genij na svoj način, a mi smo jako zakinjeni jer su nam njihova znanja nedistupna izuzev "mrvica". Vjerujem da amerikanci čuvaju njihova znanja kao oči u glavi te da ista znanja koriste ali bez pompe u vojne i druge svrhe......

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #13 u: 07 Ožujak, 2015, 11:24:26 »
Za nešto jednostavno, znamo reći :"To je luk i voda!"
I voda je svojim kemijskim sastavom "jednostavna", a toliko čudesna, da zaslužuje još informacija o čemu smo pričali, (o luku ćemo u drugoj temi) :biggrin:.
Što mr. sc. Drago Plečko i Jože Vetrovec, u emisiji "Na rubu znanosti" kažu o Schaubergeru, Emotu, Tesli, hidronici, zreloj, živoj sintetiziranoj - mrtvoj, memorijskoj, teškoj, mikroniziranoj, magnetiziranoj, solariziranoj, prestrukturiranoj i destiliranoj vodi te rosi, subliminarnim porukama i vorteks anteni, mislim da zaslužuje da pogledamo u ovom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=QrwCTC_0vJQ

i vodi kao eliksiru, govori Urs Surbeck, u ovom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=jnawFMQkuKA

« Zadnja izmjena: 07 Ožujak, 2015, 14:27:29 od fazy »

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #14 u: 09 Ožujak, 2015, 16:31:14 »
te emisije su zanimljive, ali su daleko od prakse i opet moraš svakog od tih stručnjaka testirati jer svaki napravi neku grešku.

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.