Vjerojatno je to uslijed šoka transporta, ali već bi im trebalo proći. Osim toga moje divljakuše jedva čekaju da otvorim vrata pa onda navala sve u isti čas.
Meni je nedavno sokol ubio jednu sestru od tih tvojih.,Velike nisu bile puštene u tom trenutku, a one puno bolje opasnost vide i oglase. a cijelo popodne je pljuštala kiša, pa je valjda i to onemogućilo da ga ne vrijeme ugledaju. E sad, ove druge preživjele neće da idu gdje je sokol ubio tu malu, nego samo idu kad ja idem, onda me slijede. Čim se ja povučem odu i one. Ali one su uvijek u grmlju, travi, čeprkaju, jedu, trče za leptirima, ruše mravinjake, trče sa kišnim glistama u kljunu, ko da im je zadnja, kljucaju jebenu salatu iz vrta... .
Mislim, čitajući tvoju poruku, da su one nešto pokupile. Zašto kunjaju? Kakvo kunjanje to je živa i divlja kokoš. Sve a ne "kunjalica". Imaju li proljev? Jedu li živahne? Napreduju li?
Meni se prije par dana raskvocala jedna koka, pa sam joj stavio 10 jaja. To joj je drugi put ove sezone da će vodit piliće.
Slušaj, ako hoćeš, mogu ja u inkubator staviti još jednu turu, pa ti mogu naleć veći broj pilića. 30-40. računaj da će ti pola bit pijevci, gdje koja će krepucnit. Nije problem, malo je kasno u sezoni, ali što ima veze, stasat će za slijedeće proljeće.