Zapamti

"Ako se volu ne pije, ne guraj mu glavu u vodu."

Pretplatite se za primanje obavijesti

Svim novim pretplatnicima u znak zahvalnosti šaljemo i priručnik za energetsku neovisnost (na slici). Više informacija na linku dolje.

Više informacija

Autor Tema: djecu privuci u permakulturu + koju zivotinju  (Pročitano: 3568 puta)

branko

• Početnik
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 0
djecu privuci u permakulturu + koju zivotinju
« u: 25 Srpanj, 2018, 12:19:38 »
 pozdrav permasi,

Moja kcerka je 12god i jako zeli neku zivotinju( oko i unutar kuce)  ...spominjala je macu  i patuljastu  kozu ...
Zivimo u malom gradicu  , nas vrt je cca 9m x9m  gdje experimentiram ,a zelenja i parkova ima u krugu kuce

Znaci Trazim neku zgodnu malu zivotinju , ?sisavac ?  tako da povezem aktivnosti oko nje sa permakulturom .

Mozes dati savjet koju bi ti zivotinju odabrao/la  i zasto ?

aj zivjeli .
B.

ps.  najvise bi violio tu malu kozu ali nemoze sama,  trebaju 2 barem , to mi je onda opet previse ...  e da i pas nije opcija zasada

m2

• Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 270
  • -Receive: 347
Odg: djecu privuci u permakulturu + koju zivotinju
« Odgovori #1 u: 25 Srpanj, 2018, 14:15:49 »
Pozdrav
Pogledaj što se smatra kućnim ljubimcem tamo gdje živiš... 
... u Rijeci ne možeš legalno imati npr.: patuljaste koze kao kučne ljubimce...

Koi ribice...
aqaponia bez papanja ribica?
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=vPLLYrEaThA

+mislim da se tvojim susjedima nebi svidio jarac patuljaste koze jer se obično "parfumiraju" tj. pišaju po sebi da privuku ženke...

« Zadnja izmjena: 25 Srpanj, 2018, 14:31:28 od m2 »

branko

• Početnik
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 0
« Odgovori #2 u: 28 Srpanj, 2018, 14:19:26 »
Hvala m2,
   Imamo vec mini aquaponic (2 ribice  i bosiljak raste ko lud ima 1.5 m visine)  ali tu nema ona  bliskosti sa zivotinjom .  Ona zeli da se brine i igra sa zivotinjom ...
Davno smo imali morsko prase i bilo je ok ,dok nije jedan uginuo... a i nisu bili toliko za igru  i mazenje ...

Oko patuljastih koza... Znam da jarci bazde ali zenke ipak jako malo  , problem  mi je kod   koza  sto trebaju da su barem dve ... a mislim da mi je to  previse ili moram naci nekoga do nas ko bi jos jednu imao :)

Sljedeca opcija   je mislim  zec    ( a mozda i neka koka, jer to vec imaju  susjedi  do nas ) ....  a  mozda i  maca ali onda samo u kuci (potuci ce mi zabe koje mi jedu puzeve i kenjati po vrtu a koliko znam biljke nevole njihov izmet ) . Maca je idealna za selo i probleme sa misevima ..

ppsupercop

• Zaslužni član
  • Thank You
  • -Given: 172
  • -Receive: 68
« Odgovori #3 u: 29 Srpanj, 2018, 08:19:01 »
Jeste li razmišljali o psu?Koke mogu da se pripitome toliko da postanu pravi ljbimci....Vežu se za osobu uz koju provode najviše vremena,posebno ako se zuzmu kao mali pilići,još sa paperjem---

Goco

• Napredni član
  • **
  • Thank You
  • -Given: 132
  • -Receive: 44
« Odgovori #4 u: 01 Kolovoz, 2018, 14:02:16 »
Mačka je najbolja domaća životinja. Imam ih 6. Dobri su i psi (imam 2) ali im treba više prostora. Zeca smo imali i ne bih ga preporučio. Nema interakcije sa njim, a vrebaju ga mačke i psi.

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.