Podržite nas!

Portal je zajedničko dobro permakulturne zajednice. Održavaju ga volonteri kojima bi dobro došla pomoć u obliku donacije.

Tko smo mi?

Perforum.info je projekt umrežavanja permakulturnih aktivista koji je započeo 2012. godine. Cilj nam je popularizirati permakulturu na našem govornom području, pružati informacije o zbivanjima te prenositi dragocjena znanja.

Portal uređuje i vodi međunarodna mreža za razvoj permakulture na Balkanu, Zemljanke 2.0.

Zašto nam treba donacija?

Održavanje ovog mjesta ima svoje neizbježne troškove. Autori tekstova često rade satima kako bi neku vlastitu informaciju ili znanje prenijeli čitateljima. Osim autora, u rad portala su uključeni administratori, urednici, prevoditelji i drugi suradnici. Mi volimo to što radimo i nastaviti ćemo i dalje ovo raditi, ali bi bilo fer da nas netko za taj rad malo nagradi. Zar ne?

Kako će se trošiti donirana sredstva?

Primarni cilj nam je da u rad portala bude uključeno što više autora, te da za svoj doprinos budu primjereno nagrađeni. Veći budžet bi značio da možemo angažirati više takvih autora te čitateljima osigurati veću količinu i kvalitetu sadržaja. Prema potrebi i mogućnostima, ulagati ćemo i u razvoj samog portala, pokrivati troškove održavanja, unaprijeđivati vizulani identitet i funkcionalnost. Svi troškovi će biti javno dostupni putem naše platforme Open collective.

Open collective

Open-source platforma za financiranje zajednica

Open collective

Rješenje razvijeno upravo sa ciljem da neformalne organizacije, poput naše permakulturne zajednice, mogu imati zajedničku kasu, plaćati račune, kupovati što im je potrebno u radu i sl.

Da bi članovi zajednice zaista podržavali ovakav projekt, oni žele znati koliko je novca prikupljeno, na što se troši, tko ga troši. Možemo biti sigurni da će se projekt razvijati u skladu sa očekivanjima zajednice jedino ako cijela zajednica nadzire naš rad.

Ovakav je način financiranja najbolje usklađen s idejama koje promoviramo kroz portal, odnosno razvojem održivih zajednica.

Hvala na ukazanom povjerenju

Naši donatori

Podržite nas!

Proširimo zajedno viziju jednog boljeg društva!