Vidim da sa stazama potpuno slijedis izohipse, da li ti je bas to cilj? Mislim, imas strmi teren, ovako cca 10%, ako bi putevi bili konstantnog i blagog nagiba 'rasteretio' bi zavoje. Ovisi koliko ti traktor ima luk zakretanja i kakav teret i prikolicu, da te ne prevrne. Zavoji bi ti trebali biti na relativno ravno uredjenom (prosirenom, ukopanom nasipanom, po potrebi) terenu, a ne kao na crtezu.
Ja bih posebnu paznju obratio na krizanju koje nije ucrtano, koje je spoj sume i ide prema kuci, jer je izgledno da ces po tom putu vuci teze stvari, grane, humus, pile strojeve beton kamenje...
Ako su izohipse na 1m, i tvoj put ima konstantni blagi nagib, to znaci da ce sjeci drugu (susjednu) izohipsu uvijek na istoj daljini, sto je jednostavno prenijeti s sestarom, samo hint

Plus jos sam se sjetio da je holcer rekao da se drvece sadi ispod puta, i to zato da radi manju sjenu po parceli, da se eventualni plodovi lakse beru i odrzavaju i da se tu sakuplja vlaga od cijele parcele iznad. Na samu padinu treba saditi neke divlje biljke s jakom korijenom, mada mislim da ti nemas problema s nagibom kao on.