Zapamti

"Bolje je biti pas u mirno doba negoli čovjek u doba nemira."

Autor Tema: Dizajn u Slunju  (Pročitano: 896 puta)

Zvone Regenerativka

• Početnik
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 10
Dizajn u Slunju
« u: 08 Svibnja, 2024, 02:15:44 »
Evo ovdje ću ostaviti tragove svog procesa dizajniranja imanja u Slunju.

Zasada izrađujem podloge u QGISu, a kako uhvatim vremena između ostalih poslova, tako ću i napredovati sa dizajnom i dijeliti komadiće procesa.

Ono što sam napravio u zadnjih par dana su topografije terena, karta nagiba i karta smjera pada terena.

Topografija šireg područja

Topografija imanja

Nagib terena

Smjer pada terena
« Zadnja izmjena: 09 Svibnja, 2024, 00:16:16 od Zvone Regenerativka »

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 718
  • -Receive: 218
Odg: Dizajn u Slunju
« Odgovori #1 u: 08 Svibnja, 2024, 12:44:38 »
Zanimljivo, koji je to izvor podataka?

Otvorio sam ovaj ali to ničemu ne služi:
Topografske karte mjerila 1:25 000 (TK25), 1:100 000 (TK100) i 1:200 000 (TK200) - mrežna usluga pregleda za anonimne korisnike (WMS) https://geoportal.dgu.hr/services/tk/wms

Zvone Regenerativka

• Početnik
  • Thank You
« Odgovori #2 u: 08 Svibnja, 2024, 14:02:15 »
Izvor je Digitalni model reljefa izveden iz LiDAR snimanja.

Nije gotova karta već je potrebna obrada u GIS softveru poput QGISa.

Zahtjevi se mogu naći ovdje https://dgu.gov.hr/proizvodi-i-usluge/podnesite-zahtjev-91/91.

Ako si zainteresiran izrađujem ovakve mape profesionalno. Možemo se dogovoriti. Ekipa s perforuma ima privilegiranu cijenu :)

Zvone Regenerativka

• Početnik
  • Thank You
« Odgovori #3 u: 09 Svibnja, 2024, 00:23:11 »
Evo danas sam se igrao sa sirovim LiDAR podacima i sam napravio svoje Digitalne modele reljefa u rezoluciji 0.2x0.2 m. Ove karte iz posta prije su u rezoluciji 1x1m. Usporedite. I uživajte tko voli karte kao ja :)

Topografija imanja

Nagib terena

Smjer nagiba terena

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1651
  • -Receive: 1390
  • Adm
« Odgovori #4 u: 09 Svibnja, 2024, 09:19:40 »
Veoma profesionalan alat i pristup analizi terena. Sa znatiželjom pratim kako će se analiza i dizajn razvijati.
Problem je rješenje

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.