Zapamti

"Ako čovjek ne mijenja mišljenje, ili je vrlo mudar ili je budala."

Autor Tema: water / вода (2006)  (Pročitano: 5203 puta)

kad budu gorjeli gradovi

• Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 316
  • -Receive: 566
water / вода (2006)
« u: 30 Kolovoza, 2012, 00:48:31 »
Velika tajna vode

jako interesantan ruski dokumentarac o malo poznatim svojstvima vode...

imdb

wikipedia page

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1661
  • -Receive: 1403
  • Adm
Odg: water / вода (2006)
« Odgovori #1 u: 31 Kolovoza, 2012, 10:47:57 »
Nisam još stigao do kraja, ali sviđa mi se. Inače nisam baš da forum ode u smjeru duhovnosti, "vode koja pamti" itd. ali u neke od ovih svojstava sam se i osobno uvjerio, recimo zamrzavao vodu u različitim uvjetima.

Usput, kažu da čovjek preko kože upije pola litre vode kad se tušira? A ako se kupa u morskoj vodi, onda upija samo vodu bez soli? Zašto onda u čamcima za spašavanje umiru od žeđi? Trebali bi svako toliko uskočiti u more da tijelo upije bar koju kap?
Problem je rješenje

kad budu gorjeli gradovi

• Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #2 u: 31 Kolovoza, 2012, 11:53:00 »
film jeste malo kontroverzan, optuživan je za "pseudonauku", a onaj japanac masaru emoto, za nejga mi je prijateljica rekla da je prevarant, tak da nemam pojma.

Citat:
Inače nisam baš da forum ode u smjeru duhovnosti

pročitaj moje postove na ovoj temi:

http://www.perforum.info/index.php?topic=75.0

Citat:
Usput, kažu da čovjek preko kože upije pola litre vode kad se tušira? A ako se kupa u morskoj vodi, onda upija samo vodu bez soli?

nikad o tome nisam razmišljao. znam da je posle tuširanja koža poprilično drugačija, tj. sigurno upija neku količinu vode. koža ima pore kroz koje voda ulazi a sa unutrašnje strane su kapilari koji možda mogu upiti ne samo vodu nego i minerale. stvarno nisam siguran.
u morskoj vodi imaš ne samo so, nego i stotine drugih minerala. ako probaš slanu vodu i morsku vodu sigurno ćeš primjetit razliku. morska voda ima pomalo gorak ukus što je od magnezijum-hlorida, i pomalo lužnat (slično sodi bikarboni) što je od kalijum-hlorida.
ono što sigurno znam je da morska voda jako povoljno utiče na zdravlje. primjetio sam da rane dosta brže zarastu ako si na moru. sigurno da neke od ovih par stotina jedinjenja dosjevasju u kožu i dalje u organizam...
nažalost, u moru zahvaljujući nama ljudima ima i toksičnih materija, recimo žive. ja izbjegavam kupanje u moru blizu velikih gradova i luka...
negdje sam pročitao da su nekad ljudi pili male količine morske vode iz zdravstvenih razloga, ali nemam pojma u koje konkretno svrhe...

Citat:
Zašto onda u čamcima za spašavanje umiru od žeđi? Trebali bi svako toliko uskočiti u more da tijelo upije bar koju kap?

nemam pojam  dal bi pomoglo. vjerovatno ne jer tijelu stvarno treba dosta vode, bar litar dnevno.

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1661
  • -Receive: 1403
  • Adm
« Odgovori #3 u: 31 Kolovoza, 2012, 12:23:50 »
film jeste malo kontroverzan, optuživan je za "pseudonauku", a onaj japanac masaru emoto, za nejga mi je prijateljica rekla da je prevarant, tak da nemam pojma.

Na kraju imaš ljude koji vjeruju u ovo i one koji ne vjeruju. Mene su neke stvari zanimale pa sam napravio "orgonit" po uputama, stavio ga na zamrzivač i zamrznuo posudu s vodom. Led je bio pravilno kristaliziran, odnosno u ledu su se mogli vidjeti nekakvi mjehurići zraka, često formirani u neke spirale, vrtloge. Na površini leda izbočenje. Isto sam ponovio na više mjesta, pred više ljudi. Primjetio sam ovo "memoriranje". Ako bih taj orgonit maknuo sa zamrzivača, znači sad nema ništa "neobično" što bi djelovalo na vodu, i nakon par dana zamrznem vodu, još uvijek bi se vidjeli ovi efekti samo nešto manjeg intenziteta. Moj je zaključak bio da se neka informacija, energija ili tako nešto prenijelo sa orgonita na vodu u zamrzivaču.

Htio sam samo dati primjer kako nešto može zvučati vrlo razumno, a zapravo biti pogrešno, i nešto može zvučati apsurdno a zapravo biti dokazljivo u bilo kojem trenutku, samo se treba potruditi.

Viktor Schauberger je tvrdio da vodu treba miješati u određenom smjeru i da se tada događaju promjene u njoj. To mi je uvijek bilo apsurdno, ali gledajući ovaj film i objašnjenja o strukturi po kojoj su raspoređene molekule vode, možda sve to ima smisao. Ne mogu odbaciti kao glupost. Samo mi još treba pokus kojim bih provjerio ima li ovo znanje ikakvog utjecaja na ono što radim ili nema.
Problem je rješenje

kad budu gorjeli gradovi

• Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #4 u: 31 Kolovoza, 2012, 12:36:27 »
meni ti pokusi ne znače ništa, jer nisam racionalna osoba, vjerujem u puno stvari koje razum ne može da razumije i objasni.

boraveći na biodinamičkoj farmi, primjetio sam da koriste ovu osobinu vode da mijenja svojstva zavisno od toga koliko dugo i u kom smjeru je vrtiš. oni to zovu dinamiziranje vode - vrte je rukom sat vremena, naizmjenično mijenjajući smjer. kada je voda dinamizirana, djeluje kao i ostali biodinamički preparati - njen uticaj je takav da je kvalitet voća i povrća tretiranog tim preparatima očigledan i vidljiv golim okom...

branimir

• Napredni član
  • **
  • Thank You
  • -Given: 17
  • -Receive: 8
« Odgovori #5 u: 01 Rujna, 2012, 12:39:23 »

svaka cast za link  :gradovi:   ;)

koji je put spoznaje, napredovanja, ucenja..?

pa tesko ce nekom tko "sve zna" uopce pasti na pamet da nesto proucava ili nedaj boze dopusti mogucnost sumnje ..

najbolji dio je uvod di veli da je najbitnije od svega sto su priznali/prihvatili (sami sebi) da neznaju nista o vodi > sto ce s vremenom dovesti do znatizelje te dalje proucavanja ....

od kad znam za sebe i bavim se svime i svacime .. proucavam .. ucim .. gledam .. ok ocega god se zamisljim odgovori na neka pitanja sve vise oslobadjaju nova pitanja .. sve vise sam svijestan zapravo koliko neznam iako sve vise ucim :D to je jedini apsurd u "prosvijetljenju po mom skromnom misljenju  :smartass:

« Zadnja izmjena: 01 Rujna, 2012, 12:41:45 od branimir »
nista osobno - samo prirodno

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.