Zapamti

"Ako nikad nisi ispao glup, nikad nećeš postati stručnjak."

Autor Tema: Raketna peć by Goran.P  (Pročitano: 167707 puta)

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
  • -Given: 50
  • -Receive: 110
  • Čovjek je svemoguć, samo ako si to i dopusti biti.
Odg: Raketna peć by Goran.P
« Odgovori #165 u: 28 Kolovoza, 2015, 09:53:42 »
Bambi, Pozdrav!

Drago mi je da skupljaš iskustva i učiš kako svoju pečurku složiti! Meni je to baš fora. Slike su, nisam niti vidio zaista prevelike... Ah, stari sam mobitel napokon zamijenio s novim smartfonom i tako po izjavi moje kćeri izišao iz kamenog doba, hahaha... Nisam baš jak s tim čudom od telefona ali pokušati ću da smanjim veličinu slika.
Bitno mi je bilo da mi novi fon ima masivnu bateriju pa sam odabrao i kupio THL5000T (5000mah) i jako sam zadovoljan!
Može se, možda ne odmah, ali se može...

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #166 u: 28 Kolovoza, 2015, 09:59:47 »
Odgovor za druga Andjelkoasa:

Kit je bio onaj iz tube, da i to neki kojeg sam se pokajao što sam ga kupio, tvrd i krt do bola... Kit inače vezuje za oko 12 sati i poslije još polimerizira i stisne do kraja prilikom loženja, ja sam se dosjetio i cijelu konstrukciju vezao paljenom žicom i tako joj osigurao stabilitet za transport. Inače sve su šamotke upiljene na utore i pera, nazovi tako da se poveća površina dosjeda i poboljša brtvljenje. Tako sam uspio sve jedno za drugim posložiti.
Nadam se da sam pomogao. Pozdrav!!!

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 969
  • -Receive: 451
  • Što činimo svojoj okolini, to činimo i samima sebi
« Odgovori #167 u: 29 Kolovoza, 2015, 00:04:40 »
Divim se, kako raste ova peć,
u nastavku, to Goran će nam reć.

Još sekundarni zrak, gdje će ući,
tajnu nam otkri, da nas ne mući.

Bravo Gorane!
Jabuku koju neće crv, neću niti ja.

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #168 u: 29 Kolovoza, 2015, 09:34:15 »
E sad!

iskreno nisam mislio o sekundarnom zraku. Više mi je po glavi ona temeljna ideja od Ianta&Evansa. Sad opet, iako je ložište gotovo, razmišljam kako bih to dodao.
S druge strane, da li će uopće imati smisla jer poprečni presjek je 105 x105 milimetara.
Možda bih i mogao nešto probati, čak i srediti predgrijavanje...
Ne znam, bum videl... :)

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #169 u: 29 Kolovoza, 2015, 10:58:29 »
... Nadalje, promijeniti ću duljinu horizontalnog dijela i dodati onu cijev za sekundarni zrak. Mislim da će to biti super stvar. Imam baš taj osjećaj, a kad je tako, onda je to to!

Sory što brzam, ali ovaj Tvoj post mi je ostao u sječanju, pa sam ga "spojio" sa novim Tvojim projektom kojeg si započeo.

Kolika će biti težina te peći i mogućnost premještanja sa gradilišta na gradilište, ukoliko ne bude u garaži Tvog prijatelja Robija?

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #170 u: 29 Kolovoza, 2015, 16:13:40 »
Sad bum ja sve to izvagal... pauza...
Evo me! misija izvršena... Ovako 34 kg bačva, 37 kg ložište. Dodati treba još koju kilu za noge, ručke i sl.
Biti će oko 75 kg, po mojoj procjeni, ono, za dvojicu skoro taman... ;)

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #171 u: 29 Kolovoza, 2015, 23:28:23 »
Večer svima!

Evo me s updateom o mini rocket... Dovršena je vanjska košuljica, prije postavljanja zadnjeg komada lima izolirao sam feed s mixom perlit + glina, onako na mršavo da nije kaša već da je više hrskavo... :biggrin:
Popuntao sve do kraja, prebrusio čeličnom četkom i ispuhao zrakom te jedan dio (riser) pofarbao. Feed još nisam jer još ima po njemu variti nakon što se sve montira u "bačvu". Sutra ću ispresjecati bačvu pa da se nastavi s montažom...
Slike u nastavku, ima ih par i nisam našao načina smanjiti veličinu slike na mom smartiću pa ću uplodati po dvije...

Lijepi pozdrav i laku noć!

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #172 u: 30 Kolovoza, 2015, 00:00:06 »
slijedeće dvije..

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #173 u: 30 Kolovoza, 2015, 00:08:02 »
I poslijednje dvije.
Na jednoj od su vidljive keramičke cijevi, one iste koje su popucale od muke kad sam ubacio pelete u prvi postav roketice i skinuo izolaciju heat risera da mogu izmjeriti temperaturu... :)
Uspio sam ih polijepiti s onim vatrootpormin kitom u tubi i začudo još drži. Stvarno je lijepo stisnuo a još bi trebao dok se izloži temperaturi.
Mislim da je to dobar materijal, zasigurno od nekog renomiranog proizvođača još i bolji od ovog kojeg sam ja kupio onako sampo da probam.
Druga prikazuje bačvu odnosno plinski spremnik za auto koja će poslužiti kao tijelo peći.

Toliko za danas (jučer)... Noć

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #174 u: 30 Kolovoza, 2015, 06:50:00 »
...Slike u nastavku, ima ih par i nisam našao načina smanjiti veličinu slike na mom smartiću pa ću uplodati po dvije...

Ako ne ide na fotiću, ide na računalu:

Preporučam besplatni program za konvertiranje i obradu zvuka, videa i slika: "FormatFactory".

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 718
  • -Receive: 218
« Odgovori #175 u: 30 Kolovoza, 2015, 20:30:03 »
pozdrav Goran i ekipa, pratim temu sa slabim internetom, svakako javi kako se ponaša raketa sa kitom  :001_cool:

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #176 u: 30 Kolovoza, 2015, 22:25:39 »
Lijep pozdrav svima! TB, tebi pogotovo, drago mi je da si se uključio! Što ti je s internetom, kako je slab, neki problem na hardveru ili  je "do njih"?
Evo je završio i današnji dan pa da se oglasim s izvješćem o učinjenome...
Znači danas je bio dan od rezuckanja one bačve, jadna li je, svu sam ju raspilio, gore, dole, rupa vamo rupa namo. Čak sam bio toliko uvjeren u ispravnost zamišljenoga da kad sam vidio da neće to baš tako, sam sam se sebi nasmijao.
Ovako, otvorio sam gornju "kapu" da kasnije mogu pričvrstiti vrh risera za bačvu radi transporta, otvorio sam s prednje strane rupu cca 200x340 za ubaciti rocket core što nije pošlo jer u bačvi nije bilo dovoljno manevarskog prostora pa sam i dole skinuo "kapu"... Osim toga, na stražnjoj strani pri dnu sam napravio otvor 200x200 za priključak na dimnjak.
Polako je to išlo, pa malo slikanja pa filmić "rezanje plazmom" i tako do popodne kad bačva bez kraja i konca sjela na rocket core, to sam puntao, postavio "kape i adapter za rozetu dimovoda i to je bilo to za danas. Sutra nogice, nekakve ručke i vjerojatno nekakav usmjerivač zraka kojim bih ogrnuo stražnju stranu peći da se prema naprijed može ispuhivati topli zrak.
To bi bilo to. Sad ću probati slikice prebaciti, mislim da su u manjem formatu sada.
Link na video... 
« Zadnja izmjena: 13 Rujna, 2015, 19:52:57 od Goran.P »

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #177 u: 07 Rujna, 2015, 22:49:34 »
Bok ekipa!
Evo me nakon nekoliko dana stanke; zadesilo me da sam po obavezama morao biti odsutan... Sreća pa su obaveze bile slatke i zabavne prirode, malo kupovine, put i spremanje zimnice  :biggrin:.
Večeras sam bio po još neki alat pa sutra nastavljam s pečkom... U planu je sve sašiti i ofarbati s tempereturno postojanom bojom.

Držite mi palčeve da sve ide kako treba!

Pozdrav!

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #178 u: 08 Rujna, 2015, 00:01:45 »
...Držite mi palčeve da sve ide kako treba!...

Držimo!

Biti će to super pečka.
Hvala za inspiraciju i poticaj za početak rada na peći za "vrtnu kuhinju".

Veliki pozdrav.

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #179 u: 09 Rujna, 2015, 23:47:48 »
Bok svima!
evo me opet, doduše dan kasnije no planirano ali eto ipak... Kao planirano, riješeno je varenje odnosno spajanje svega u cjelinu. Nisam baš vičan tig tehnici pa sam si dao vremena i polagano sve to sašio i uredio. Stigao sam i namazati prvi sloj boje, tako da sad i izgleda na nešto.
Ta je pečka osvojila sve ukućane i bliže susjede i sad je simpatija mnogih pa smo u toku razgovora i šale oko tog mog projekta samoj peći dali i ime...
Nije ona već on i zove se BENDER.. Onaj lik iz Futurame, robot cilindričnog oblika. Nema više "ideš u garažu raditi na peći?" sad je"aha ideš kod Bendera..."
Dolje su slikice, a sam Bender bi trebao dobiti i usmjerivač zraka postavljen iza i naštiman da može ispuhivati zrak prema naprijed..
Još ću smisliti kako to izvesti.
Ljudi dobre volje i spretnih ruku, pozdrav i laka vam noć! ---od Gorana i Bendera--- :biggrin:

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.