Upravo sam probao meso... i vrlo je slano... makar sam ga odsoljavao u vodi.
Moze se jesti, ali ne treba pretjeravati s kolicinom. Izgleda da cu sljedeci put probati mokro pacanje s manje utrosene soli... ili sam negdje pogrijesio?
I da, treba staviti zacine, pogotovo cesnjak, bas fali... ja sam kasnije, pred susenje a dok je jos bilo mokro, po povrsini dodao samo malo papra, pretpostavljam da bi bilo drugacije da se pacalo s njime cijelo vrijeme...
Inace, osim sto sam ga definitivno izrezao na pretanke komade, meso je suho i nije pretvrdo. Ja ga volim tanko narezati i samo malo "speci" na tavici, samo da se mast otopi na slaboj vatri. Ono sto sam primjetio, a ne znam do cega je, je kao da postoje dvije razlicite "vrste mesa", jedna ostane tamno crvena i nakon pecenja bude krta, a ova druga pri pecenju kao da posvijetli i ostane mekana. Znas li u cemu je razlika, ja sam manje vise nozem odvajao svaki misic zasebno, ali su svi iz istog tog dijela...
Od 2230g mesa (iza pacanja) dobio sam 1320g suhog mesa.
Sve to sam pobrao i stavio u skarnicl pa u frizider na cca 10 st.C