Zapamti

"Brzo otvaraj oči, a sporo usta."

Autor Tema: Rucak u 5: pohana riba  (Pročitano: 631 puta)

Harp

  • Global Moderator
  • Legenda foruma
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 787
  • Postova: 900
Rucak u 5: pohana riba
« u: 13 Studenoga, 2023, 13:55:23 »
Priprema mesa pohanjem daje specificni okus jelima zbog przenog jajeta. Klasicno pohanje u razmucenom jajetu i prezlima nasiroko je poznato.
No, sto se zaista dogadja? Tu dakako imamo omotac od jaja koji je obavijen u prezle, koje se potom peku u ulju. Jaje se odmah koagulira na povisenoj temperaturi cineci tako opnu koja zadrzava da vlaga i sokovi mesa ne ispare van, dakle zadrzava vlaznost i mekocu, dok istodobno sprijecava i da ulje udje unutra, u meso i ucini ga masnim kao kod friganja u brasnu.
Dodavanjem ili oduzimanjem sporednih sastojaka jajetu, zacina, utjece se na daljnji okus uz zadrzan gornji princip. Ovaj recept je iz moje obitelji i tako se radio iskljucivo kod vecih primjerka oslica, bijele ribe "bez kostiju".
Ulje mora biti vruce, ali ne smije goriti - u prostoriji mora mirisati riba a ne dim od ulja... meso je pravilno peceno kada se lako odvaja od kosti.

Odresci oslića pohani u smjesi za prženice #2345
Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine.   - S. Beckett

 


Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

 

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.

Powered by EzPortal