Bok svima, prijatelji !!!!!!!!!!!
Jučer me je Fazy trgnuo iz kolotečine pa se evo javljam! Nikola, prvi si pitao za sliku velikog ložišta RMH, evo je dole.
Vidljivo je nekakvo zdanje u kombinaciji šamotne šestice, lima i cijevi; ovako, pokušaj je bio da se napravi veliko ložište po principu Fire & Forget,
unutra stvarno stane puno drveta i to većih komada i gori dosta dugo no nisam primjetio višestruko produljenje vremena između punjenja.
Nasuprot tome dobio sam limenu površinu koja isijava toplinu, veći zid ložišta koji isijava toplinu, topliju vatru u tom dijelu a ostatak je više manje isto...
Četiri cijevi koje vidite u kutevima imaju zadatak uvođenja zraka u ložište i to pri dnu i imaju isti poprečni presjek kao i Burn Tunnel.
Dimljenja nema, sve radi kako treba, zrak je doziran na osam strana unutar ložišta kroz otvore u cijevi izrezane plazmom..

Na izlazu iz dimovoda na fasadi situacija je nešto lošija, u početku loženja treba više vremena da se postigne "čisto"sagorijevanje no kad nastupi traje!
Sve u svemu došao sam do zaključka da je to ok ali mislim da je bolje napraviti RMH s većim tunelima, recimo 20x20 cm pa da vidimo kamo idemo...
Ovu tvorevinu ću srušiti i vratiti kako je bilo te u tom procesu ugraditi cijev za dovod sekundarnog zraka na sam kraj Burn Tunnel-a.
Raditi ću to tako da cijev 40x40mm zavarim pod 90 u obliku slova "L" i da kraći dio izađe u gornjoj zoni početka Burn tunnel-a a duži da ide po unutrašnjoj bočnoj strani istog na taj način zagrijavajući zrak u samom srcu Tunela.
Zrak će tako zagrijan izletiti pred kraj tog tunela i u podnožju Heat Risera pomiješati se s plinovima.
Očekujem dobar efekt. Montirati ću i prozorčić da to mogu i vidjeti

Eto ekipa, toliko od mene za sad, ali imati ću brzo još...
Pitanje za TB-a: prijatelju, samo kuriozitet, jesi li Djevica u horoskopu?
Btw, smislio sam da si napravim jesan Rocket Heater od stare autoplin boce... Nabavio bocu, šamotke od 2cm i limove za to zatvoriti te mi još nedostaju keramičke granule (puhana glina) jer ću s njima i glinom pomiješanim u nekom siromašnom omjeru odraditi izolaciju "J" Tuba...