Ja dalmatinske kokoši više ne prodajm, neda mi se više natezat sa ljudima. Kad nekome kažeš sa je jedna odrasla uzgojno valjana jedinka 150 do 200kuna dobijem komentare da je to preskupo, da u dučanu ima koka po 20 kuna kilogram i sl. pa poneki koju uzmu desi im se da nakon godinu dvije dana koja ugine, dolaze ili zovu na telefon, prigovaraju da su prevareni, da im dam za štetu druge koke i sl. Imao sam slućaj da je jedan moj mještanin uzeo deset komada i da su nakon skoro godinu dana dvije uginule, raskvocale se i legle na jaja, došla tekut koja nije tretirana i one naravno uginule. On se došao žaliti, prigovara da mu nadoknadin štetu, a ja hladnokrvno kažem kako nema problema da ču mu vratit novce za cijelo jato i uzet ostatak nazad, a on na mene drvlje i kamenje, kako ih on hrani več godinu dana i kako je na njih puno potrošio, a ja njemu odgovaram da znam koliko je potrošio jer su te iste koke u mene odrasle. Eto takvih i sličnih primjera uvijek ima, pa sam onda poćeo izbjegavati takve probleme.
A ako netko ima veliku želju inat ovu pasminu ja mu uvijek mogu poklonit nešto jaja za nasad, nije Solin na kraj svijeta. Svakako je najbolje uzet jaja u prolječe jer su rani piliči najboli, brže rastu i do zime su odrasle koke, koje će svakako lakće prezimit. U odgoju mladih pored mljevenih žitarica treba davati i proso, uljanu repicu, pužiće, razne gliste i crviće,dosta zelenila, nebi bilo loše uzgajat crve brašnare za potrebe prehrane pilića. Zasad imam nekih desetak koka i dva pijetla , držim ih za gušt i zbila u tome uživam.