Imate li ideju za označavanje malih posađenih biljaka na livadi? Biljke su visine 10-20cm i uskoro će ih trava prerasti. Ima ih stotine, svakih 2-3 metra. Ja sam uz neke zabio štap visine 1m ili kraći, to je ok ali tko će napraviti stotine takvih štapova. I nisu baš jako vidljivi, ako bi recimo bili od trske ili tankog bambusa. Preslično je to travi.
Razmišljam da napravim "zastavice" od onih blokova u boji, "post-it" naljepnice. Tanki štap kao za ražnjiće, pa vrh štapa označiti tom trakom, naljepnicom.
Na internetu postoji pojam "biodegradable marking flag" koje funkcioniraju tako nekako. Ne nalazim sličan gotov proizvod na našem jeziku, a i zabavnije je nešto sam izraditi.
Nisam siguran za visinu. Ako je visoko i tanko, vjetar će srušiti. Ako je visoko i debelo, onda je i skupo i nepraktično. Ako je kratko, dakle označavanje baš pri tlu, funkcionira dobro kada je trava kratka. Kasnije, tko zna. Treba se saginjati i razmicati travu, ali to ionako radim sada bez zastavica. Znam gdje bi otprilike trebao biti grm, pa ga tako tražim i onda srpom pokosim travu oko njega. Zastavica bi pomogla.
Papir mi se čini taman dovoljno trajan. Ne bih nikakvu plastiku, lim, ništa tako. Baš me vuče da probam sa štapićima za ražnjiće, papirom u boji i ljepilom za papir. Ljepilo je valjda razgradivo?