Zapamti

"Bolje je biti pas u mirno doba negoli čovjek u doba nemira."

Autor Tema: Mjesečev kalendar za 2013  (Pročitano: 29701 puta)

didapatak

• Punopravni član
  • *
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 4
Mjesečev kalendar za 2013
« u: 08 Veljače, 2013, 20:57:43 »

..molio bih ..
..gdje i pošto bih mogao nabaviti Mjesečev kalendar za 2013-u..
..hvala

kad budu gorjeli gradovi

• Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 316
  • -Receive: 566
Odg: Mjesečev kalendar za 2013
« Odgovori #1 u: 08 Veljače, 2013, 22:34:40 »
zadnjih 4 god kolko se ja zanimam za biodinamiku početkom svake godine neka bi dobra duša skenirala mjesečev sjetveni kalendar marije tun, međutim, ove god tako nečega nema na internetu. kalendar se može naručiti od gospođe bernarde iz čakovca koja ga i prevodi i izdaje...
evo njen mejl:

bernarda.orehovec/at/ck.t-com.hr

i tel: 040/384-052
prekosutra idem na jednu biodinamičku farmu pa možda tamo nađem te skeniram kalendar, javim ako bude...
ako želite mogu vam uplaodovat kalendar od prošle god??
« Zadnja izmjena: 08 Veljače, 2013, 22:37:32 od kad budu gorjeli gradovi »

didapatak

• Punopravni član
  • *
  • Thank You
« Odgovori #2 u: 09 Veljače, 2013, 11:06:15 »
...pokušao sam tel...stalno zazuzeto..
...molim te pošalji prošlogodišnji..ako ne nađem ovogodišnji(ja sam ofca za komp..)zvat ću ponovo Gđu Bernardu..
.unaprijed hvala
p.s..imali netko Zeleni kvadrat od Kornelije B.Š....molio bih mišljenje..ja ću potražiti u knjižarama iza vikenda

kad budu gorjeli gradovi

• Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #3 u: 09 Veljače, 2013, 11:37:32 »
uploadovao sam samo moraćete se javit na mejl jer ovde ne mogu okačit link, knjiga je pod autorskim pravima...

može i taj zeleni kvadrat da se skine samo ne znam što će vam to to je običan šminkeraj, nema puno veze s mozgom...

andjelkoasa

• V.I.P.
  • Thank You
  • -Given: 575
  • -Receive: 210
« Odgovori #4 u: 09 Veljače, 2013, 12:48:09 »
Ima jedan interaktivni na njemačkom ''Kostenlose Berechnung'' pa mislim da se smije staviti ovdje:

http://www.bunkahle.com/astrolog/mocal.cgi

I jedan na slovenskom, ima ga na svojim stranicama 'Društvo za biološko-dinamično gospodarjenje Ajda Vrzdenec':

http://www.ajda-vrzdenec.si/l2.asp?L1_ID=9&L2_ID=46&LANG=slo

kad budu gorjeli gradovi

• Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #5 u: 10 Veljače, 2013, 17:42:53 »
vratio sam se sa farme, gdje sam saznao da kalendara nema jer je umrla gospođa marija tun koja ga je i pravila... :(

didapatak

• Punopravni član
  • *
  • Thank You
« Odgovori #6 u: 13 Veljače, 2013, 22:30:47 »
...e jesam ti sreće... :oops:
..sad se bojim pitati za knjigu od Holcera...da se nebi što čovjeku dogodilo..

alenzen

• Punopravni član
  • *
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 62
« Odgovori #7 u: 18 Veljače, 2013, 14:49:46 »
umrla je ,ali kalendar dse naravno štampa

evo na ovaj mail naručiš,ja ga već imam

sandra.percac@gmail.com
život u skladu sa prirodom

Anastasya

• Početnik
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 0
« Odgovori #8 u: 19 Veljače, 2013, 09:24:02 »
..da Maria Thun je u veljači prošle godine umrla. Njezin sin koj je od malena radio s njom te njegova sestra su sada preuzeli sve.

Pitao si gdje ga možeš kupiti. Probaj u Bio dućanima, tamo vjerojatno imaju. Možeš i Bernardu probati dobit ili Sandru... Ili možete kupiti kod izdavačka - na njihovim stranicama imaš i aktualni mjesec - kalendarski dio na uvid. Ako samo to trebaš, odi na njihovu stranicu... http://www.ajda-zagreb.hr/Sjetveni_kalendar_2013.html

kad budu gorjeli gradovi

• Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #9 u: 19 Veljače, 2013, 11:11:37 »
Citat:
Ima jedan interaktivni na njemačkom ''Kostenlose Berechnung''

ovaj je skroz dobar, i nije samo na njemačkom ima i engleska verzija...

m2

• Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 272
  • -Receive: 356
« Odgovori #10 u: 19 Veljače, 2013, 12:26:41 »
...e jesam ti sreće... :oops:
..sad se bojim pitati za knjigu od Holcera...da se nebi što čovjeku dogodilo..

Možeš ovdje pitati za knjigu od Holzer-a (ima i br. tel.)
http://www.wuwei-budjenje.org/publikacije.htm (to je ekipa koja je i prevela na HRV)

daisy

• Početnik
  • Thank You
  • -Given: 0
« Odgovori #11 u: 24 Veljače, 2013, 15:36:34 »
Mislim da ako je nešto pod autorskim pravima da se ne smije niti skenirati. jest da je kriza i sve, ali za kalendar dati 50kn je stvarno malo..
kako je i napisano, kalendar se je ipak prevodio, doduše, ove godine je to bilo doduše drugačije, ali ima ga. a to što je telefon zauzeti,  a eto, i drugi naručuju kalendar, niste jedini.

kad budu gorjeli gradovi

• Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #12 u: 25 Veljače, 2013, 11:41:59 »
@daisy,

1. nisu svi iz hrvatske. ja npr. nisam, prema tome ne mogu kupiti kalendar i da hoću.

2. možda je vama 50 kn ništa ali vjerujte mi milioni ljudi imaju manje od te cifre u džepu.

3. ako neko skenira kalendar i dijeli pdf verziju na internetu to može pomoći prodaji kalendara, jer se mnogim ljudima prosto ne da da čitaju pdf pa će ga kupiti. oni koji nemaju novca svakako ga neće kupiti, postojala pdf verzija ili ne.

4. nikad ne zaboravite da zahtjevajući autorska prava odbijate jedan broj ljudi koji u njih ne vjeruju (kao što sam ja).

daisy

• Početnik
  • Thank You
  • -Given: 0
« Odgovori #13 u: 25 Veljače, 2013, 17:13:55 »
Ne znam tko je rekao da se kalendar na šalje u inozemstvo, jer to nije točno, Bernarda Orehovec će vam rado poslati. Ove godine se plaća i porez na sam kalendar, ali se cijena nije mjenjala, već je ostala ista kao i svih ovih godina. Treba imati i na umu da netko ulaže svoja sredstva u štampanje tih kalendara.

Obitelj Thun se već 60 godina bavi s tim proučavanjem, pa samim time ne poštujete njihov predan rad na nećemu takvome.

Naravno, ne bih htjela da me netko krivo shvati, ne mislim ja ništa loše, stvarno, ali ako netko ulaže svoje vrijeme, a i  naravno trud u to da se prevede kalendar, da bude uvijek dostupan na telefon oko narudžbe, a i da na kraju pošalje taj kalendar svakome tko ga je naručio, onda treba malo poštovanja pokazati, a to se odnosi naravno i na samo skeniranje tog istog kalendara.

m2

• Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 272
  • -Receive: 356
« Odgovori #14 u: 25 Veljače, 2013, 19:44:53 »
50 kn = cca 6,6 € po srednjem tečaju HNB-a

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.