[/quote]
1.) Dodavati u tanjim slojevima i pošpricati (4-6 puta stisnem špricaljku za sloj, sloj 2-3 cm)
2.) Možeš dodavati koliko hoćeš (dok stane u kantu :-) ),
ali mora se dobro nabiti (nabijanje-najbolje otvoriti tetrapak od mlijeka i zavući ruku unutra...) i
zatim onemogućiti pristup zraku nabijenoj masi oblaganjem završnog sloja sa kakvim najlonom i sve tako
dok se kanta ne napuni do vrha do zatvaranja poklopcem da ne ostane zraka.
Koristim manje kante 5-7 L da ne moram to raditi sa najlonom jer se kanta brzo napuni, 25 L je ogromna kanta pogotovo za jednu osobu.
Koristim kante u kojim je prije bila hrana, a ne boje, kemikalije i sl,
3.)Mliječni otpad sir, kremasto, ok, vodenasto mliječno
ne (npr. pokvareno mlijeko) "sir" od pripremanja LAB-a isto ok
ostatke životinjskog porijekla usitniti (kosti izbjegavati da se ne nabodeš dok nabijaš masu) i
ne staviti na jedno mjesto rasporediti i zamiješati sa biljnim ostacima
Termički obrađena hrana ok
Začinjeno ok
Uglavnom sve dobro zamiješati sa "čistim" biljnim ostacima (kora od krumpira, jabuka i sl. npr. )
prije nabijanja (što više biljnih ostataka puno više od mesnih)
4.)Isto ok ako toga nema previše (izbjegavam papir to stavljam u stari papir)...
Kompostiram klasično ljeti na balkonu (kompostiram sve dodajem strunulo šumsko lišće, dodajem biougljen na ostatke životinjskog porijeka...) ,
zimi radim predkompostiranje LAB-om...
[/quote]
1) Znači u staru šricaljku i vozi :D zakon
2) Mi smo mala tročlana familija - vidjeti ću kako stojim sa krcanjem ove kante, pa ako bude prevelika ću se potruditi napraviti sama svoju manju!
3) Jasna mi je ideja - što više zelenog a manje ovog ostalog, što imam na umu

4) Papir ide redovito u papir ali te slinave maramice (iliti papirnati ručnici) uzimaju golem prostor u komunalnom smeću a baš bi ih voljela izkompostirati

Tvoj način me ipak ponukao da si dovršim klasični komposter za kuću, a ovaj anaerobni imam kao drugi
