Zapamti

"Ako ne proživiš gorčinu hladne zime, možeš li uživati u mirisu šljivinog cvijeta?"

Autor Tema: Prirodno konzerviranje ribe  (Pročitano: 9591 puta)

ppsupercop

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 172
  • -Receive: 70
  • Postova: 133
Prirodno konzerviranje ribe
« u: 20 Ožujka, 2015, 21:54:49 »
Ne znam gde bih ovo pitao,pa neka ga ovde.
Ima li neki provereni starinski način za konzerviranje ribe,sardele,fileta skuše?
Nešto sa maslinovim uljem,ili u salamuri(sirće/ocat/kvasina)sa začinima?
Ovde je izbor konzervirane sardele slab.ili je sa ''biljnim''(čitaj GMO sojinim)uljem,ili je neko u maslinovom(opet diskutabilno)ulju ali je cena-otkida uši!
U ribarnicama ima sveže i smrznute sardele po pristupačnim cenama,a skuše ima preko cele godine.

Nikola

  • Admin
  • Legenda foruma
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1651
  • -Receive: 1390
  • Postova: 2947
  • Adm
Odg: Prirodno konzerviranje ribe
« Odgovori #1 u: 21 Ožujka, 2015, 09:17:15 »
Preporucam carpaccio, vrlo brzo i jednostavno, sastojci prirodni i zdravi, riba moze stajati nekoliko mjeseci.

http://www.coolinarika.com/recept/carpaccio-od-incuna-marinirani-incuni/
Problem je rješenje

ppsupercop

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 172
  • -Receive: 70
  • Postova: 133
Odg: Prirodno konzerviranje ribe
« Odgovori #2 u: 21 Ožujka, 2015, 09:29:30 »
Da li je ovo moguće i od ostalih vrsta ribe-skuše,sardele,haringe?

Nikola

  • Admin
  • Legenda foruma
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1651
  • -Receive: 1390
  • Postova: 2947
  • Adm
Odg: Prirodno konzerviranje ribe
« Odgovori #3 u: 21 Ožujka, 2015, 09:40:39 »
Mislim da nema razlike, jeo sam haringu pripremljenu na slican nacin, rekao bih da je jedini uvjet da je meso izrezano na tanke fileje.
Problem je rješenje

Dzionik

  • Global Moderator
  • V.I.P.
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 78
  • -Receive: 208
  • Postova: 446
Odg: Prirodno konzerviranje ribe
« Odgovori #4 u: 22 Ožujka, 2015, 09:21:56 »
To je mariniranje nije konzerviranje..
Ja sam jedno vreme radio marinadu od skuša, izfiletira se i prži na brašnu pa se redja u posudu sa dosta ruzmarina, lovora, bibera i limuna. Dobro se spakuje da ima što manje vazduha i može da stoji dosta dugo u frižideru.
Slično se radi i marinada od sardela i to je lek posle burne noći:-) osvežavajuće kiselo i hranjivo, diže na noge.....

 


Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

 

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.

Powered by EzPortal