Nisam bas neki ljubitelj klasicne pizze kao takve, ali volim okus tijesta od nje

Moji pokusaji da napravim tijesto za pizzu su zapoceli prije par godina kada sam u knjizici od miksera pronasao "osnovni recept". Od tada pokusavam i prvi pokusaji su bili u rangu "suhog potplata", ali sada sam vrlo zadovoljan. Recept sam malo promjenio, ukomponirao neke ideje iz raznih videa, neke ideje isprobao i odustao, tako da sada mogu objaviti konacni recept.
Ovdje bih rekao, kada se radi o tijestu - brasno je jedna od stvari s kojom se moze napraviti najveci spektar potpuno razlicitih okusa i svojstava u ovisnosti kako ga tretirate, gotovo nevjerojatno kako posjeduje tako razlicite karakteristike u ovisnosti o nacinu mjesanja, vodi, ulju, temperaturi, obradi, omjerima, postupcima... uf...
Originalno tjesto za pizzu se radi u talijanskim restoranima specijaliziranim za to, i to u toku jednog dana, treba odlezati, pa hladiti, grijati... cijeli ritual. Nasao sam jedan video u kojem sam primjetio veliko iskustvo po tom pitanju i odlucio i tako isprobati, patiti se 24 sata... rezultat je bio ukusno i vrlo zilavo tijesto... ukucani su mi se smijali i molili da vise ne radim tako... pa sam odustao od toga.
How to make a REAL PIZZA in a home oven
Moje tijesto se zapocne raditi 3 sata prije pecenja, i to mi odgovara.
Laki recept i brza izrada tijesta za pizzu #2431
Tijesto mora biti jednolicno tanko razvuceno s nesto debljim rubovima da ne izgore, pece se kratko a na visoj temperaturi.