Raketa u mikroplasteniku

6 komentara na forumu Autor: Dzionik zadnji komentar: 28/05/2015 06:56 od m2

Evo i jedne moje skalameriji koja se i nije baš pokazala. Iz nekog razloga nije radila kako treba, možda je u pitanju previše kolena (5 kom.) vlažna zemlja, premali promer cevi, previše hladjenja komore za izgaranje ili nešto treće. Uglavnom privremeno je rešeno ventilatorom od kompa koji izvlači dim ili uduvava topli vazduh sa vrha kada se plastenik zagreje. Sve sam to sklepao u februaru pa nemam neko iskustvo, već je počelo toplije vreme ali uduvavanje toplog vazduha je dosta pomoglo da se plasenik ne pregreva previše za sunčanog vremena.

Ventilator je ispod kese:-) kada peć radi okrenem koleno i izbacim ga napolje.

Peć je od bojlera, metalne cevi fi90, par kanti oko rajzera napunjenih peskom. Sulundar ide kroz zemlju par metara i onda izlazi ravno na par metara visine.

6 komentara na forumu Autor: Dzionik zadnji komentar: 28/05/2015 06:56 od m2

Ako vam se svidjelo, podijelite sa prijateljima:

Sa foruma

Ovaj tekst je izvorno objavljen na forumu, te je automatski kopiran na portal. Ako imate komentar, posjetite forum. Ako mislite da portal zaslužuje kvalitetniji sadržaj, vjerojatno ste u pravu. Dobro bi nam došla vaša pomoć u tome. Ako možete nekako pomoći u radu portala, aktivno se uključiti u objavljivanje sadržaja ili na neki drugi način, slobodno se registrirajte kao autor ili kontaktirajte administratora portala.