Raketna peć by fazy

Pozdrav dragim prijateljima.
Želim se zahvaliti Nikoli, Goranu.P i TB, i ostalim članovima koji sudjeluju u temama koje su isti otvorili, a na svim savjetima i idejama koje su iznijeli. Bili su mi od velike pomoći i podrška pri izradi moje prve prenosive raketne peći.
Dakle peć koju sam odlučio izgraditi nije zidana, nego je za kućište korištena neispravna posuda hidrofora. Prijatelju je naime procurila posuda hidrofora, pa smo odlučili od nje napraviti raketnu peć.
Tako je ta posuda prvo prerezana po obodu na jednoj trećini visine, mjereno od nogu posude. Unutar te, donje polovice posude, zavarena je limena traka sa unutarnje strane posude, koja služi za prihvaćanje gornje polovice posude. Također je na zadnjoj strani buduće peći zavaren komad okrugle cijevi promjera 12 cm kojom se peć spaja na priključni dimnjak. Sa prednje strane posude napravljen je otvor kroz koji prolazi ložište.
Evo to možete pogledati na fotkama:

Pozdrav.   

133 komentara na forumu Autor: fazy zadnji komentar: 10/02/2017 07:48 od ppsupercop

 
Sa foruma

Sa foruma

Ovaj tekst je izvorno objavljen na forumu, te je automatski kopiran na portal. Ako imate komentar, posjetite forum. Ako mislite da portal zaslužuje kvalitetniji sadržaj, vjerojatno ste u pravu. Dobro bi nam došla vaša pomoć u tome. Ako možete nekako pomoći u radu portala, aktivno se uključiti u objavljivanje sadržaja ili na neki drugi način, slobodno se registrirajte kao autor ili kontaktirajte administratora portala.

Facebook
Facebook