Online pričaonica: Od očekivanja do realizacije saradnje sa dijasporom u oblasti zaštite okoliša

Srijeda, 21 April, 2021 – 19:00 do 20:30
Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i i-platforma 21. aprila ove godine, od 19 – 20:30h, organiziraju online pričaonicu na temu “Od očekivanja do realizacije saradnje sa dijasporom u oblasti zaštite okoliša”, a ista će se realizirati putem Zoom platforme. U pitanju je druga online pričaonica, u sklopu pričaonica “1000 što, kako, zašto civilnog sektora”.

1000 što, kako, zašto civilnog sektora

Ciklus online pričaonice “1000 što, kako, zašto civilnog sektora” je inicijativa za umrežavanje i zajedničko djelovanje organizacija civilnog društva iz BiH sa organizacijama, individuama, kompanijama i profesionalcima/kama iz dijaspore.

Prva pričaonica je održana u febuaru, a do kraja godine planiramo održati još četiri tematske online pričaonice sa organizacijama iz BiH i dijasporom, kako bismo povezali prilike, potrebe i mogućnosti u oblastima zaštite okoliša, mladih, obrazovanja, razvoja prilika za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, kulture i umjetnosti.

Prva pričaonica je bila uvod u saradnju, njene mogućnosti i modalitete, a sada vas pozivamo na prvu tematsku pričaonicu o saradnji organizacija iz BiH, dijasporom i organizacijama iz evropskih zemalja.

Govorit ćemo o dosadašnjim iskustvima u međunarodnom partnerstvu, ispunjenim, ali i neispunjenim očekivanjima, oduševljenjima i razočarenjima i svim drugim temama koje saradnja nosi sa sobom.

Inspirisani izrekom “Ne dopusti da današnja razočarenja bace sjenu na tvoje sutrašnje snove”, odlučili smo otvoreno razgovarati o očekivanjima, razočarenjima i snovima jer je to siguran put za uspostavljanje i održavanje saradnje.

Gosti druge online pričaonice su uvažena Džemila Agić, osnivačica i direktorica Centra za ekologiju i energiju iz Tuzle, te uvažena gospoda Maiann Suhner i Nestor Ruiz, koji će vođeni pitanjima voditeljice i učesnika/ca govoriti o načinima uspostavljanja i održavanja saradnje na obostrano zadovoljstvo.

Više informacija o našim prijateljima iz Centra za promociju civilnog društva svakako pronađite na njihovoj web stranici.

Napomena: Preuzimanje dijelova ili cijelog teksta dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora.
Izvor: i-platform

Ako vam se svidjelo, podijelite sa prijateljima:

Nikola Bošnjak

Vodim brigu o ovom portalu kao zajedničkom dobru naše zajednice.