Air wash stakla na kaminu

Pozdrav,

imam ugrađeno gusano kaminsko ložište Uniflame 700. Obzidano je u knauf, postavljen ventilator sa termostatom i zadovoljan sam sa napravljenim osim što se staklo brzo začađi. Ujutro se opere i do navečer već crno. Drva su suha od prošle godine. Probao sam i stalno držati otvoren dovod zraka na maksimum ali isto se zna začađiti iako manje nešto manje nego kad se priguši. Ložište je lijevano i nema šamota iznutra. Prva ideja je bila da li staviti šamot od 2cm na bočne i zadnju stranu da se postigne veća temperatura i možda izgori ta čađa sa stakla. Na kraju sam odustao jer sam vidio da šamot imaju obično čelične peći a nemaju lijevane.
Na vraima postoji brtva od spaga koja nasjeda na okvir i dobro dihta. Ne vidim da igdje može vući svjež zrak za pranje stakla. Probao sam par mm ostaviti otvorena vrata i gornju stranu otvora zatvoriti alu folijom i ostaviti da samo s donje strane vuće zrak. Stanje je znatno bolje, staklo se puno manje čađi skoro i ništa. Sad bi mogao brisilicom napraviti par proreza preko brtve da tu vuće svež zrak na staklo  Ima li netko kakav savjet kako najbolje napraviti airwash stakla. Da li usis sa donje strane stakla ili sa gosrnje ili možda najbolje sa obje?

24 komentara na forumu Autor: sime zadnji komentar: 21/03/2018 20:15 od fazy

Ako vam se svidjelo, podijelite sa prijateljima:

Sa foruma

Ovaj tekst je izvorno objavljen na forumu, te je automatski kopiran na portal. Ako imate komentar, posjetite forum. Ako mislite da portal zaslužuje kvalitetniji sadržaj, vjerojatno ste u pravu. Dobro bi nam došla vaša pomoć u tome. Ako možete nekako pomoći u radu portala, aktivno se uključiti u objavljivanje sadržaja ili na neki drugi način, slobodno se registrirajte kao autor ili kontaktirajte administratora portala.