Javni poziv za 4. nacionalnu permakulturnu konvergenciju

0
(0)

Udruge Hrvatska permakultura, Permakultura Dalmacija, Vestigium i Udruga za ekonomiju zajedništva sazivaju 4. nacionalnu permakulturnu konvergenciju u Hrvatskoj za subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja 2023. u Križevcima, Centar Mariapoli Faro, Franje Račkog 32 (lokacija na mapi).

Permakulturna konvergencija je okupljanje permakulturista kojemu je svrha razmjena znanja, prezentiranje permakulturnih aktivnosti, projekata i djelatnosti, te dodjeljivanje diploma permakulturnog dizajnera. Tradicionalno, permakulturistima smatramo osobe koje su u zemlji ili inozemstvu uspješno završile standardni 72-satni tečaj permakulturnog dizajniranja (PDC) pod vodstvom diplomiranog permakulturnog dizajnera, no okupljanje je otvoreno i za osobe koje nisu završile tečaj. U odlučivanju o dodjeli diplome na konvergenciji sudjeluju osobe koje imaju certifikat 72-satnog tečaj permakulturnog dizajniranja (PDC) te diplomirani permakulturni dizajneri.

Diplomirani permakulturni dizajneri i dizajnerice mogu se stručno i profesionalno baviti permakulturnim dizajniranjem u projektima, permakulturnim odgojem i obrazovanjem te mentorirati kandidate za stjecanje permakulturne diplome. Detaljnije o stjecanju diplome permakulturnog dizajnera u dokumentu Dodjeljivanje permakulturnih diploma u Hrvatskoj.

POZIV ZA PRIJAVU DIPLOMSKIH RADOVA

Organizatori konvergencije pozivaju permakulturiste:

  1. koji su završili 72-satni tečaj permakulturnog dizajniranja, 
  2. imaju najmanje dvije godine praktičnog iskustva u radu na permakulturnim projektima, 
  3. imaju mentorski odnos s najmanje jednim diplomiranim permakulturnim dizajnerom, 

da putem svojeg mentora prijave diplomski rad koji će prezentirati na 4. nacionalnoj permakulturnoj konvergenciji u Hrvatskoj. 

Rok za prijavu diplomskih radova je do srijede, 5. travnja 2023. putem ovog obrasca za prijavu diplomskih radova: https://forms.gle/r8o5nsKkTCLryftj7

Sudjelovanje mentora i kandidata na konvergenciji dolaskom na lokaciju je obavezno, samo u iznimnim slučajevima moguće je putem video veze. Radi neovisne evaluacije kandidati svoje diplomske radove i pisano mišljenje mentora trebaju organizatorima dostaviti najkasnije do srijede, 3. svibnja 2023. uz uplatu 75,00 eura na račun udruge Hrvatska permakultura za troškove neovisne evaluacije.

Diplomski radovi ovogodišnjih kandidata za diplome permakulturnih dizajnera podijeljeni su u zajedničkoj mapi.

POZIV ZA DOPRINOS PROGRAMU KONVERGENCIJE

Organizatori konvergencije pozivaju permakulturiste iz zemlje i inozemstva koji žele dati doprinos programu konvergencije prezentacijom svojih aktivnosti da do srijede, 5. travnja 2023. upišu svoje prijedloge za elemente programa konvergencije u ovaj obrazac za prijavu programa: https://forms.gle/fGQdtq5wu1TxAQLz7 

Moguće je predložiti prezentacije aktivnosti, projekata ili poslovne djelatnosti, na lokaciji ili putem video veze.

PRIJAVE SUDIONIKA KONVERGENCIJE

Broj mjesta je ograničen. Prijave su obavezne, a rok za prijavu zainteresiranih sudionika, kako onih s certifikatom o završenom tečaju permakulturnog dizajniranja tako i onih bez tog certifikata, je do srijede, 31.5.2023. putem ovog OBRASCA ZA PRIJAVU: https://forms.gle/Fxo1hfsD43S8uCdP8

Sva pitanja u vezi s ovim javnim pozivom molimo uputiti na iph@permakultura.hr.

KAKO NAM JE BILO?


Članak je objavljen u sklopu projekta AGILNA OTPORNOST ZAJEDNICA
kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 
Sadržaj članka isključiva je odgovornost udruge Hrvatska permakultura.
Više o EU fondovima na http://www.esf.hr i https://strukturnifondovi.hr

Je li ovo bilo korisno?

Dajte ocjenu 1-5 (trebate biti prijavljeni)!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sad nema ocjena! Budite prvi koji će dati ocjenu.

Odgovori

Ne propustite: