Klimatski melem: poziv na online susrete o klimi i promjenama, ekološkom radu i komunikaciji

0
(0)

Pozivamo vas na skup online susreta posvećenih razgovoru o klimi koju mijenjamo, diskursima kroz koje tražimo riječi i smisao za naše vrijeme, načinima kako u njemu djelujemo i načinima kako ono djeluje na nas. Osmislili smo ih kroz udruge Tatavaka (Zlarin, Hrvatska) i Zelenu tranziciju (Beograd, Srbija) i dali im naziv KLIMATSKI MELEM, iz želje da mekano dotaknu neka mjesta u nama kojima treba malo pozornosti.

Susrete ćemo održavati online, utorcima i ponekim ponedjeljkom, od 4. ožujka do 2. travnja. Dobro su nam došli svi koje ova pitanja potiču na razmišljanje, osjećanje i djelovanje, bilo da se bave ovim temama profesionalno ili aktivistički ili da tek traže kako napraviti prve korake prema odgovorima. Prijave su otvorene cijeli ožujak i nije obvezno izravno sudjelovanje na svim sesijama. Po zaprimljenoj prijavi šaljemo vam pristup na podijeljeni folder na kojem ćemo spremati sve snimke.

Fokus naših susreta oblikovala su pitanja vezana uz način kako poimamo i komuniciramo ogromne proporcije i implikacije klimatske, okolišne i društvene krize, ali i druga, povezana pitanja:

  • što i kako raditi da se poruka o održivom življenju koju želimo poslati bolje doživi?
  • koji su sve diskursi kojima možemo komunicirati klimatsku i okolišnu krizu?
  • koje je stvarno značenje riječi i koncepata koje koristimo?
  • kako komunicirati ove promjene sami sa sobom?
  • i još mnogo toga…

Sve informacije kao i detaljan program susreta pogledajte na https://www.plavoizeleno.rs/klimatski-melem

Ako se odlučite doći molim vas da odvojite 3 minute za prijavu ovdje:
https://forms.gle/tDkRJTjmGbMRN5mJ8

Stalo nam je do toga da informacija o održavanju ovih susreta stigne do svih onih kojima može biti korisna pa bi nam mnogo značilo da ovu info vas podijelite. Zato šaljem i link na FB post: https://www.facebook.com/udrugatatavaka/posts/pfbid0AD8JYZo2vttqjhPEEESBjEfTRmEhW9Yox1Snbtp39jub9FpdNMrjLWed9zboba3cl

Klimatski melem realiziran je u sklopu projekta Emancipirani:e i Ujedinjeni:e u Regenerativnoj Edukaciji za Klimatsku Akciju (E.U.R.E.K.A!) sufinanciranog sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+ KA2.

Je li ovo bilo korisno?

Dajte ocjenu 1-5 (trebate biti prijavljeni)!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sad nema ocjena! Budite prvi koji će dati ocjenu.

Ne propustite: