Prehrana sirovom hranom – post – samoiscjeljivanje

29 komentara na forumu Autor: fazy zadnji komentar: 13/03/2017 13:58 od fazy

Hipokrat je rekao: “Neka Vaša hrana bude Vaš lijek, a Vaš lijek neka bude Vaša hrana!”
U toj rečenici, mogao bi se sažeti rad jednog od pionira pokreta sirove hrane, Johna Fieldera, koji je i s preko 80 godina neumoran u svom radu.
Osnivač je Akademije prirodnog življenja u Queenslandu u Australiji i prepun iskustava s procesima prirodnog iscjeljivanja.
Sve je sažeo u nekoliko principa.

Zdravlje je prirodna ravnoteža, a organizam ima tendenciju da se sam iscijeli.
Procesu prirodnog iscjeljivanja treba se vjerovati, bez želje da ga se kontrolira, te pri tom treba imati u vidu činjenicu da večinu energije, naš organizam troši na probavu.
Ako ga potaknemo da prištedi tu energiju, ostat će više energije za procese iscjeljivanja.

Desetljeća prakse Johna Fieldera, dovela su do sirove hrane, i ove emisije koju je uredio i vodi  Krešimir Mišak:

Ljudsko tijelo sadrži preko 75 trilijuna sofisticiranih stanica, a svaku stanicu možemo promatrati kao zasebni organizam.
Cjelokupno znanje i mudrost naše civilizacije, nije ravno inteligenciji koju posjeduje jedna jedina stanica našeg organizma!
Svaka stanica djeluje, u cilju svoje dobrobiti i zajedničke dobrobiti, za dobrobit cijelog organizma.
Tijelo se čitavo vrijeme održava, čuva i brani, a obdareno je nepogrešivo pouzdanim alatom za popravak.
Inteligenciju našeg tijela moramo poštovati i bezuvjetno mu vjerovati.
Krcanje naših tijela toksičnim materijalom, kojeg pogrešno nazivamo hranom i pićem, predstavlja nametnuto uplitanje u rad i pogrešno je, a uzimanje lijekova, razna liječenja i slično predstavlja smrtonosno uplitanje u rad tijela.
Post možemo koristiti za samoiscjeljenje, jer postom pružamo priliku svom tijelu da svu svoju energiju upotrijebi za samoiscjeljenje. Dok postimo, tijelo razara i probavlja izrasline kao što su tumori, stanice raka, ciste i bradavice.
Najbolje što možemo učiniti za svoje tijelo je da mu pružimo ono što mu je uistinu potrebno i što može upotrijebiti, a ne da mu na silu dajemo tvari koje ne može upotrijebiti, tvari koje će morati eliminirati i za tu eliminaciju utrošiti dodatnu energiju.
Zato je najbolje da svoje tijelo mudro ostavimo na miru!
Tijelo zna što i kako!
Mi ne znamo!

29 komentara na forumu Autor: fazy zadnji komentar: 13/03/2017 13:58 od fazy

Sa foruma

Sa foruma

Ovaj tekst je izvorno objavljen na forumu, te je automatski kopiran na portal. Ako imate komentar, posjetite forum. Ako mislite da portal zaslužuje kvalitetniji sadržaj, vjerojatno ste u pravu. Dobro bi nam došla vaša pomoć u tome. Ako možete nekako pomoći u radu portala, aktivno se uključiti u objavljivanje sadržaja ili na neki drugi način, slobodno se registrirajte kao autor ili kontaktirajte administratora portala.

Ne propustite: