Radionica obnavljauće poljoprivrede s Markom Shepardom na Recikliranom imanju u Vukomeriću

0 komentara na forumu Autor: cola zadnji komentar: 21/01/2016 21:15 od cola

Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji s Restoration Agriculture Development (RAD) organizira radionicu obnavljauće poljoprivrede s Markom Shepardom na Recikliranom imanju u Vukomeriću od 29. ožujka do 1. travnja 2016.

Obnavljajuća poljoprivreda nudi žive, produktivne i stvarne alternative koje doprinose smanjenoj potrebi za navodnjavanjem, otpornosti poljoprivrednih sustava na sušu i poplave energetskoj i ekonomskoj uštedi, te obnovi naših tla!

Provedite četiri dana sa Markom Shepardom na Recikliranom imanju u Vukomeriću učeći o specifičnom načinu adaptacije poljoprivrednih sustava koji nas opskrbljuju hranom i energijom

dok se istovremeno obnavljavljaju kritične usluge ekosustava.

Mark Shepard 1995. godine uspostavio je šumu hrane na farmi New Forest, Wisconsin (SAD), koja predstavlja uspješan poslovni model proizvodnje hrane za tržište, dok se istovremeno povećava plodnost tla i kapacitet tla da zadrži vodu na terenu. Farma New Forest je inspirativan primjer prelaska sa sustava konvencionalne poljoprivrede u produktivni poljoprivredno-šumarski ekosustav

RADIONICA OBNAVLJAJUč†E POLJOPRIVREDE

Radionica obnavljajuće poljoprivrede integrira permakulturni dizajn, holističko upravljanje, upravljanje vodom na terenu prema metodi keyline dizajna, regeneraciju ekosustava, agrošumarstvo i poljoprivrednu proizvodnju.

Mark Shepard će predstaviti metodologiju, tehnike i praksu agro-silvo-pastoralnih sustava. Polaznici će se kroz radionicu upoznati sa identifikacijom bioma i imitacijom biljnih zajednica, strateškim upravljanjem vodom na terenu, agrošumarstvom i inegriranim upravljanjem životinjama, te održivim upravljanjem gospodarstvom kao metodom uspostave otpornih poljoprivrednih sustava.

Za više informacija o radionici pročitajte prijavni obrazac.

Napomena: radionica će se odvijati na engleskom jeziku!

Gdje:

Na ZMAG-ovom Recikliranom imanju u Vukomeriću

Kada:

Četverodnevna radionica se održava u periodu od 29. ožujka do 1. travnja 2016.

– broj sudionika je ograničen

– u cijenu radionicu su uključeni svi obroci i smještaj

Prijave molimo putem obrasca (kliknuti na link).

Za sva dodatna pitanja ili informacije slobodno se javite na: cv.bischevich@gmail.com ili info@zmag.hr

0 komentara na forumu Autor: cola zadnji komentar: 21/01/2016 21:15 od cola

Sa foruma

Sa foruma

Ovaj tekst je izvorno objavljen na forumu, te je automatski kopiran na portal. Ako imate komentar, posjetite forum. Ako mislite da portal zaslužuje kvalitetniji sadržaj, molim da se registrirate i objavite ga sami.

Facebook