Roditeljstvo i permakultura

Ponekad se zamislim, koja je definicija permakulture za ljude koji nemaju djecu. Nekakva održivost sigurno jest, samo mi nije jasno što na taj način održavaju, valjda sami sebe na životu?

Ljudi bez djece, i općenito bez čvrstih veza sa zajednicom kojoj permakultura nije bliska, puno lakše usvajaju ideje koje proizlaze iz permakulture, lako mijenjaju način života, stavove, lako promijene cijelo društvance s kojim održavaju kontakte, pa na prvi pogled izgleda kako su ovi “slobodnjaci” glavni protagonisti permakulture kao pokreta. Tipične obitelji ovdje kaskaju, teško mijenjaju navike i često iz permakulture izvlače samo ono što im odgovara, što se uklapa u već postojeći okvir. Ipak, reprodukcija je toliko temeljna ljudska djelatnost, da mi izgleda potpuno nevažno kako netko živi, ako taj način života nije u stanju prenijeti na potomstvo. Nadam se da permakultura neće iznjedriti još jedan svećenički red, koji tumači kako treba živjeti, a da pri tom tako ne živi.

Javno apeliram na ljude koji ozbiljno shvaćaju permakulturu, da prave djecu :)

22 komentara na forumu Autor: Nikola zadnji komentar: 17/09/2014 13:02 od Nikola

Ako vam se svidjelo, podijelite sa prijateljima:

Sa foruma

Ovaj tekst je izvorno objavljen na forumu, te je automatski kopiran na portal. Ako imate komentar, posjetite forum. Ako mislite da portal zaslužuje kvalitetniji sadržaj, vjerojatno ste u pravu. Dobro bi nam došla vaša pomoć u tome. Ako možete nekako pomoći u radu portala, aktivno se uključiti u objavljivanje sadržaja ili na neki drugi način, slobodno se registrirajte kao autor ili kontaktirajte administratora portala.