Tečaj permakulturnog dizajna (PDC), Rijeka – veljača / ožujak 2020.

Bez obzira imate li vrt, imanje, komadić betona ili možda radite s grupom ljudi, tečaj permakulture je dobar temelj za osmišljavanje učinkovitijih sustava koji štede energiju, vrijeme, novce i živce, te kreativnu primjenu tehnika koje uz lako dostupne resurse grade tlo, bolja rješenja za stanovanje i bolje odnose u zajednici, povećavaju urod i obogaćuju okoliš.

Permakulturni dizajn

Permakulturni dizajn integrira tradicijska i suvremena znanja i vještine u proces oblikovanja cjelovitih sustava koji oponašaju prirodne procese. Dizajnirati možemo gotovo bilo što: svoju kuću, stan, imanje, organizaciju, kvart, pa čak i svoj posao. Permakultura je praktičan dizajniran održivih sustava te globalni društveni pokret za stvaranje lokaliziranih i otpornih zajednica. Permakultura je nova, održiva kultura!

Tečaj permakulturnog dizajna

Ovo je intenzivan 72-satni tečaj permakulture (Permaculture Design Course, PDC) uz dodatne praktične radionice. Tečaj sadrži oko 80 sati predavanja i interaktivnih modula kroz koje polaznici usvajaju permakulturnu etiku i vještine dizajniranja, upoznaju se s raznim tehnikama i praktičnim rješenjima koje mogu samostalno primjenjivati u svakodnevnom životu, a dobivaju priliku uz stručno mentorstvo osmisliti konkretan dizajn za vlastite projekte.

Voditeljica tečaja je Gordana Dragičević, nositeljica permakulturne diplome od 2013. godine. Ostali edukatori i facilitatori: Cvijeta Biščević, Nenad Maljković, Mladen Mladenović i Ivana Keller.

Program je raspoređen kroz produljena četiri vikenda, petkom od 17:00 do 21:00 te subotom i nedjeljom od 9:30 do 19:00 sati (uključujući pauze za ručak), uz eventualne minimale izmjene u dnevnoj satnici.
>> 21. – 23.02.2020.
>> 28.2. – 1.3.2020.
— vikend pauze —
>> 13. – 15.3.2020.
— vikend pauze —
>> 27. – 29.3.2020.
Nakon drugog i trećeg vikenda uključili smo i po tjedan odmora, kako program ne bi bio preintenzivan i kako bi sudionici imali više vremena za primjenu naučenog u privatnom životu.

Cijena tečaja je 2.100 kn. Otvorena je mogućnost uplate u nekoliko obroka.

Ako želite saznati nešto više o permakulturi, možete pročitati i jedno razmišljanje permakulturnog dizajnera iz Rijeke:

Avatar

Nikola

Permakulturni dizajner, praktičar, urednik jednog imanja u planinama. Aktivno proučavam i nastojim primjenjivati permakulturu u raznim segmentima života četveročlane obitelji proteklih 10 godina. Kao administrator ovog sajta, trudim se povezati one koji znaju sa onima koji žele naučiti. Ako vam se svidio ovaj sadržaj, molio bih da ga podijelite sa prijateljima. Ako imate komentar, posjetite naš forum. Ako smatrate kako ovo nije bilo dovoljno dobro, registrirajte se i napišite kvalitetniji tekst.

Facebook