Tečaj permakulturnog dizajna (PDC), Rijeka – veljača / ožujak 2020.

0
(0)

Bez obzira imate li vrt, imanje, komadić betona ili možda radite s grupom ljudi, tečaj permakulture je dobar temelj za osmišljavanje učinkovitijih sustava koji štede energiju, vrijeme, novce i živce, te kreativnu primjenu tehnika koje uz lako dostupne resurse grade tlo, bolja rješenja za stanovanje i bolje odnose u zajednici, povećavaju urod i obogaćuju okoliš.

Permakulturni dizajn

Permakulturni dizajn integrira tradicijska i suvremena znanja i vještine u proces oblikovanja cjelovitih sustava koji oponašaju prirodne procese. Dizajnirati možemo gotovo bilo što: svoju kuću, stan, imanje, organizaciju, kvart, pa čak i svoj posao. Permakultura je praktičan dizajniran održivih sustava te globalni društveni pokret za stvaranje lokaliziranih i otpornih zajednica. Permakultura je nova, održiva kultura!

Tečaj permakulturnog dizajna

Ovo je intenzivan 72-satni tečaj permakulture (Permaculture Design Course, PDC) uz dodatne praktične radionice. Tečaj sadrži oko 80 sati predavanja i interaktivnih modula kroz koje polaznici usvajaju permakulturnu etiku i vještine dizajniranja, upoznaju se s raznim tehnikama i praktičnim rješenjima koje mogu samostalno primjenjivati u svakodnevnom životu, a dobivaju priliku uz stručno mentorstvo osmisliti konkretan dizajn za vlastite projekte.

Voditeljica tečaja je Gordana Dragičević, nositeljica permakulturne diplome od 2013. godine. Ostali edukatori i facilitatori: Cvijeta Biščević, Nenad Maljković, Mladen Mladenović i Ivana Keller.

Program je raspoređen kroz produljena četiri vikenda, petkom od 17:00 do 21:00 te subotom i nedjeljom od 9:30 do 19:00 sati (uključujući pauze za ručak), uz eventualne minimale izmjene u dnevnoj satnici.
>> 21. – 23.02.2020.
>> 28.2. – 1.3.2020.
— vikend pauze —
>> 13. – 15.3.2020.
— vikend pauze —
>> 27. – 29.3.2020.
Nakon drugog i trećeg vikenda uključili smo i po tjedan odmora, kako program ne bi bio preintenzivan i kako bi sudionici imali više vremena za primjenu naučenog u privatnom životu.

Cijena tečaja je 2.100 kn. Otvorena je mogućnost uplate u nekoliko obroka.

Ako želite saznati nešto više o permakulturi, možete pročitati i jedno razmišljanje permakulturnog dizajnera iz Rijeke:

Je li ovo bilo korisno?

Dajte ocjenu 1-5 (trebate biti prijavljeni)!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sad nema ocjena! Budite prvi koji će dati ocjenu.

Odgovori

Ne propustite: