Razmjena sjemena starih i udomaćenih sorti povrća u Splitu 4. ožujka

Događaj koji okuplja i staro i mlado, dugogodišnje vrtlare kao i one koji će sa vrtlarstvom tek započeti je i ovog ožujka u Splitu. Već tradicionalno treću godinu za redom organiziramo razmjenu sjemena starih i udomaćenih sorti povrća.

Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu 4.3.2023. od 10 do 12 sati u splitskom parku Zvončac i donesete sjeme koje želite razmijeniti sa vrtlarima iz naše udruge i svima koji će nam se pridružiti sa svojim zalihama sjemena.

Pridružite nam se i ako nemate sjeme za razmjenu, ali vas zanimaju teme sjemenarstva i vrtlarstva.

Mi kao udruga, a i naši članovi smo posvećeni očuvanju bioraznolikosti i raznolikosti sorti koje uzgajamo u našim vrtovima. Koje želimo ostaviti budućim generacijama na korištenje.

Posebno se zalažemo za očuvanje starih sorti i onih sorti koje su udomaćene u našoj klimi i našim prirodnim uvjetima. Očuvanje tradicionalnih sorti sjemena nije samo vrtlarski i ekološki prioritet već i nacionalni interes i dio baštine koju su očuvale generacije naših predaka.

Upoznajte se i sa ostalim aktivnostima koje organizira i u kojima sudjeluje udruga Permakultura Dalmacija. Upoznajte se sa našim članovima i iskoristite priliku da se uključite u rad udruge.

Neka novost u vašoj vrtlarskoj sezoni bude povrće stare sorte!

Nikola

Nikola Bošnjak

Permakulturu proučavam i primjenjujem na obiteljskom imanju od 2010. godine. Nastojim svoja iskustva, opažanja i razmišljanja podijeliti sa svima koga isto zanima. Individualni zahvati su od malog značaja za opći ekosustav, i zato nam treba da se što više ljudi pridruži ovoj kulturi održivosti. Iz tog razloga i održavam ovo mjesto kao zajedničko dobro, zajedničko djelo. Ako imate želju da svoje znanje prenosite drugima na isti način, kontaktirajte me!

Ne propustite: