Što ako? Rješenja ekosela za izvanredna vremena

ŠTO AKO?

Što ako se povežemo sa susjedima? Što ako dublje osluškujemo potrebe drugih? Što ako bismo imali više zajedničkih vrtova? Što ako bi se sve naše svakodnevne aktivnosti vodile iscjeljujućim namjerama? Što ako ponovno naučimo što znači živjeti bolje zajedno, jedni s drugima i planetom?

Što ako? Rješenja ekosela za izvanredna vremena (What if? Ecovillage Solutions for Extraordinary Times) je dvodnevno online okupljanje koje nastoji istražiti odgovore na pitanja koja definiraju našu ‘novu normalu’.

OKUPLJANJE

Živimo u izvanrednim vremenima. Budućnost je neizvjesna. Što slijedi dalje, ovisi o nama. Što ako napišemo novu priču?

Ovo dvodnevno online okupljanje iskoristit će duh pokreta ekosela kako bi kataliziralo regenerativna rješenja koja možemo primijeniti u vlastitim životima, gdje god se nalazili.

Pridružite se online europskom eko seoskom okupljanju 7. i 8. studenoga te istražite kako se eko sela i namjerne zajednice uviđaju prilike kroz krizu Covid i kako svi zajedno možemo transformirati ovaj trenutak da bismo stvorili kulturu regeneracije i otpornosti za sve.

PROGRAM

Krećući od srca, stvarajući rukama i rješavajući glavama, naš će program uravnotežiti radionice i aktivnosti koje služe potrebi za su-stvaranjem transformativnih rješenja. Naša četiri glavna fokusa će biti odgovor na četiri važne teme ovog vremena.

Možete očekivati ​​raspravu, promatranje, bliskost i nadahnuće. Naš program će sadržavati panel diskusije, interaktivne radionice, dijeljenje i vježbe refleksije, ples i meditaciju za povezivanje, tako da zajedno možemo istražiti smislene reakcije na krizu koja se razvija. Kroz Upoznaj eko sela (Meet the Ecovillages) imat ćete priliku produbiti svoju povezanost i znanje o određenim zajednicama unutar europskog pokreta eko sela. Zajedno ćemo razvijati našu međusobnu povezanost kao istomišljenici, pokretači promjena i zajednice.

Što ako… možemo izgraditi svijet za kojim naša srca čeznu? Hajdemo otkriti mogućnosti u zajednici.

REGISTRACIJA

Online okupljanje će se održati 7. i 8. studenog, na engleskom jeziku. Više informacije o online okupljanju Što ako? Rješenja ekosela za izvanredna vremena i registraciji potražite na web stranici: https://gen-europe.org/onlinegathering/

Nikola Bošnjak

Vodim brigu o ovom portalu kao zajedničkom dobru naše zajednice.