Osnovana je Mreža ekosela jugoistočne Europe

0
(0)

Mreža ekosela jugoistočne Europe (South-East European Ecovillage Network – SEEEN, www.seeen.eu) osnovana je s fokusom širenja ekoseoske kulture održivosti na predjelima jugoistočne Europe. Specifičnosti geopolitičkog konteksta ukazuju na potrebe za povezivanjem aktera u području održivosti, ne nužno samo ekosela, kako bi moglo doći do dijeljenja znanja i kontekstualno korisnih iskustava. S tom namjerom, SEEEN mreža služi kao mjesto za razmjenu informacija i prilika za volontiranje, pohađanje edukacija i tečajeva, objave poziva na festivale i događanja te slične aktivnosti u sferi održivosti na području jugoistočne Europe.

Dijelom SEEEN mreže mogu postati svi akteri, inicijative, projekti i mreže koje njeguju kulturu ekosela i djeluju na regenerativne načine – od tranzicijskih inicijativa, preko neformalnih grupa zainteresiranih za osnivanje ekosela, pa do edukativnih centara za održivost i već postojećih ekosela. Dijelom SEEEN mreže može se postati slanjem upita preko web stranice mreže (www.seeen.eu/contact/).

Mreža ekosela jugoistočne europe nastala je kroz Erasmus+ strateško partnerstvo “European Networks for a sustainable future” koje je imalo za cilj povezati male inicijative i aktivističke grupe koje pokušavaju pokrenuti sustavnu promjenu potrebnu za osiguravanje ekološke i društvene pravde za sigurnu budućnost čovječanstva. Projektni partneri predstavljali su dvije veće europske regije: zapadnoeuropsku regiju (www.weeen.eu) i jugoistočnu europsku regiju (www.seeen.eu) te je kreiranje regionalnih mreža ostvareno uz podršku Globalne mreže ekosela u Europi (www.gen-europe.org).

Zahvaljujući tome, mreža ekosela jugoistočne europe služi i kao most između GEN-Europe (Global Ecovillage Network Europe – Globalna mreža ekosela u Europi) te drugih mreža sličnih vrijednosti.

Je li ovo bilo korisno?

Dajte ocjenu 1-5 (trebate biti prijavljeni)!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sad nema ocjena! Budite prvi koji će dati ocjenu.

Odgovori

Ne propustite: