Permakulturni dizajn za terene s nagibom

Ako planirate korištenje terena koji ima neki nagib, a na umu vam je permakulturni dizajn, pogledajte ovaj video.

Pogledajte kako se sve nagib izražava i zašto je on važan. U permakulturi, vrlo je važno očuvati tlo i spriječiti eroziju uslijed intenzivnog korištenja. Važno je i usporiti otjecanje vode, zadržati ju na najpovoljnijem mjestu kada je ima u izobilju.

Postoji mogućnost gradnje terasa na vrlo strmim terenima, ali je generalna preporuka kako se strmiji nagibi ne kultiviraju. Oni su trajno pošumljeni.

Znate li što je ključna točka ili ključna linija u permakulturi? Kako se ona koristi u permakulturnom dizajnu? U ovom videu je objašnjeno gdje se ona nalazi i zašto je važna.

0 komentara na forumu Autor: Nikola zadnji komentar: 13/01/2020 08:32 od Nikola

Avatar

Nikola

Permakulturni dizajner, praktičar, urednik jednog imanja u planinama. Aktivno proučavam i nastojim primjenjivati permakulturu u raznim segmentima života četveročlane obitelji proteklih 10 godina. Kao administrator ovog sajta, trudim se povezati one koji znaju sa onima koji žele naučiti. Ako vam se svidio ovaj sadržaj, molio bih da ga podijelite sa prijateljima. Ako imate komentar, posjetite naš forum. Ako smatrate kako ovo nije bilo dovoljno dobro, registrirajte se i napišite kvalitetniji tekst.

Facebook