Permakulturni dizajn za terene s nagibom

Ako planirate korištenje terena koji ima neki nagib, a na umu vam je permakulturni dizajn, pogledajte ovaj video.

Pogledajte kako se sve nagib izražava i zašto je on važan. U permakulturi, vrlo je važno očuvati tlo i spriječiti eroziju uslijed intenzivnog korištenja. Važno je i usporiti otjecanje vode, zadržati ju na najpovoljnijem mjestu kada je ima u izobilju.

Postoji mogućnost gradnje terasa na vrlo strmim terenima, ali je generalna preporuka kako se strmiji nagibi ne kultiviraju. Oni su trajno pošumljeni.

Znate li što je ključna točka ili ključna linija u permakulturi? Kako se ona koristi u permakulturnom dizajnu? U ovom videu je objašnjeno gdje se ona nalazi i zašto je važna.

0 komentara na forumu Autor: Nikola zadnji komentar: 13/01/2020 08:32 od Nikola

 
Avatar

Nikola

Permakulturni dizajner, praktičar, urednik jednog imanja u planinama. Aktivno proučavam i nastojim primjenjivati permakulturu u raznim segmentima života četveročlane obitelji proteklih 10 godina. Kao administrator ovog sajta, trudim se održavati platformu za dijeljenje informacija i znanja iz područja bliskih permakulturi. Dobro bi mi došla i vaša pomoć. Ako mislite da možete nekako pomoći u radu portala, slobodno me kontaktirajte, ili se registrirajte na portalu i podijelite nešto sa ostalima.

Facebook
Facebook