Škola socijalne ekologije

Serija online radionica s početkom u ponedjeljak, 19. aprila 2021. u 13:00.

Svakog dana se suočavamo sa sve više i više ekoloških problema.

Stanje životne sredine je ozbiljno narušeno i svakog dana se priča o kvalitetu vazduha koji udišemo, vode koju pijemo i mogućoj budućnosti koja nije nimalo svetla. Sve je više tekstova i dokumentarnih filmova koji se bave klimatskim promenama i posledicama koje ostavljaju na čitavu planetu.

Ali da li ste zadovoljni informacijama koje dobijate?

Da li ste se ikada zapitali gde je izvor problema? Da li vam je ponuđeno moguće rešenje?

Škola socijalne ekologije vam nudi malo drugačiji pristup, koji jasno prepoznaje da izvor ekoloških problema leži u načinu organizacije ljudskog društva i da se samo kroz ozbiljnu reorganizaciju ljudskog društva mogu rešiti problemi životne sredine.

Tokom ovog proleća Samoobrazovni univerzitet “Svetozar Marković” organizuje Školu socijalne ekologije, insprisane radovima mislilaca poput Mareja Bukčina (Murray Bookchin), sa idejom da ispita uzroke ekološke katastrofe i ponudi moguća rešenja.

Zbog trenutnih epidemioloških mera škola će se odvijati kao serija onlajn radionica koje će se dešavati u drugoj polovini aprila, sa mogućnošću da se neki od delova škole organizuju uživo. Teme koje će se se obrađivati su:
– Šta je ekologija i socijalna ekologija, i koji su uzroci problema životne sredine i savremenog društva?
– Kako bi moglo da izgleda buduće društvo i tranzicija u postugljenični svet?
– Praktični primeri organizovanja i akcije u svakodnevnom životu

Prva sesija škole i upoznavanje će biti 19. aprila a potom sledi 3 sesije koje će se odvijati u popodnevnim časovima 21, 26 i 28. aprila, sa moguće još dodatnih sesija.

Škola je otvorena za sve učesnike i zasniva se na principu donacija, gde svaki učenik donira onoliko koliko želi i može u tom trenutku.

Prijave su otvorene do 18. aprila. Obrazac za prijavu:

(Prijave za školu se vrše preko google upitnika)

Izvor: https://www.facebook.com/events/450933252842412

Ako vam se svidjelo, podijelite sa prijateljima:

Nikola Bošnjak

Vodim brigu o ovom portalu kao zajedničkom dobru naše zajednice.