Kako spremiti kukuruz šećerac za zimnicu?

0
(0)

12 komentara na forumu Autor: divergent zadnji komentar: 17/11/2016 07:38 od Dzionik

Orunio kukuruz, ali na neki američki način – nožem. Znači rezao nožem uz klip, tako da su vrhovi zrna ostali zabodeni u klipu. Nisam baš uspio shvatiti zašto baš tako. Onda sam ta zrna prokuhao 5 minuta u vodi i zatim ih stavio u staklenke. Na vrhu staklenke stavio čajnu žlicu soli, a onda to sve zapunio onom vodom u kojoj se kukuruz kuhao. I poklopio. To je po YT tutorijalima. E onda oni to stavljaju u nekakav lonac u vrijednosti par 100 dolara da se hermetizira. Umjesto toga, koristio sam “hermetizaciju” po principu pećnice, ali nisam stavio u pećnicu, nego sam teglice stavio u lonac vode, pa vodu zakuhao dok nije poklopac povukao. Jedini problem za sada je što se na teglicama nakupilo hrpu kamenca. 

Evo rezultati eksperimenta; otvorio prvu teglicu.

Prvo, poklopac sam odšarafio bez problema, što znači da zapravo poklopac nije “povukao”, pa baš i nije bilo hermetizirano. Međutim, kukuruz se nije pokvario.

Nije se pokvario gotovo sigurno zbog soli koja se stavlja na vrh. Naime, baš razmišljam, čini se da je to stavljanje soli na vrh odlična metoda. Možda bi to trebalo primijeniti i na kiseljenje kupusa. Znači zaliti vodom, pa prst soli ispod poklopca, pa onda poklopac i kamen.

Uglavnom, osim ove tri male teglice, napravio sam i tri tegle klasične veličine, ali idiot skroz zaboravio sol staviti. Kako sam isto već napravio hermetizaciju, nije mi se dalo otvarati da dodajem sol. Za par dana sve prokuhalo u ostavi, pa morao baciti.

S obzirom da je kukuruz kuhan samo 5 minuta, jestiv je i ovako, samo malo tvrđi. Ja sam ga stavio još 5-10 minuta na kuhanje nakon vađenja iz tegle i bio je odličan. Ne sladak kao iz konzerve, ali s intenzivnijim okusom samog kukruza. Naravno, ima i ostataka dlačica (“kose”), pa sitnijih komadića koji su ostaci od rezanja nožem… ALI MOJ JE!  

Za iduću godinu razmišljam da ću ga probati kominjati, a ne rezati. Prvo, puno toga se rezanjem baca, a drugo, nema tog sitnog “smeća”, koje nije smeće, ali tako “se ponaša”.

12 komentara na forumu Autor: divergent zadnji komentar: 17/11/2016 07:38 od Dzionik

Je li ovo bilo korisno?

Dajte ocjenu 1-5 (trebate biti prijavljeni)!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sad nema ocjena! Budite prvi koji će dati ocjenu.

Sa foruma

Sa foruma

Ovaj tekst je izvorno objavljen na forumu, te je automatski kopiran na portal. Ako imate komentar, posjetite forum. Ako mislite da portal zaslužuje kvalitetniji sadržaj, vjerojatno ste u pravu. Dobro bi nam došla vaša pomoć u tome. Ako možete nekako pomoći u radu portala, aktivno se uključiti u objavljivanje sadržaja ili na neki drugi način, slobodno se registrirajte kao autor ili kontaktirajte administratora portala.