Kako spremiti kukuruz šećerac za zimnicu?
12 komentara na forumu Autor: divergent zadnji komentar: 17/11/2016 07:38 od Dzionik
Evo rezultati eksperimenta; otvorio prvu teglicu.
Prvo, poklopac sam odšarafio bez problema, što znači da zapravo poklopac nije “povukao”, pa baš i nije bilo hermetizirano. Međutim, kukuruz se nije pokvario.
Nije se pokvario gotovo sigurno zbog soli koja se stavlja na vrh. Naime, baš razmišljam, čini se da je to stavljanje soli na vrh odlična metoda. Možda bi to trebalo primijeniti i na kiseljenje kupusa. Znači zaliti vodom, pa prst soli ispod poklopca, pa onda poklopac i kamen.
Uglavnom, osim ove tri male teglice, napravio sam i tri tegle klasične veličine, ali idiot skroz zaboravio sol staviti. Kako sam isto već napravio hermetizaciju, nije mi se dalo otvarati da dodajem sol. Za par dana sve prokuhalo u ostavi, pa morao baciti.
S obzirom da je kukuruz kuhan samo 5 minuta, jestiv je i ovako, samo malo tvrđi. Ja sam ga stavio još 5-10 minuta na kuhanje nakon vađenja iz tegle i bio je odličan. Ne sladak kao iz konzerve, ali s intenzivnijim okusom samog kukruza. Naravno, ima i ostataka dlačica (“kose”), pa sitnijih komadića koji su ostaci od rezanja nožem… ALI MOJ JE!
Za iduću godinu razmišljam da ću ga probati kominjati, a ne rezati. Prvo, puno toga se rezanjem baca, a drugo, nema tog sitnog “smeća”, koje nije smeće, ali tako “se ponaša”.
12 komentara na forumu Autor: divergent zadnji komentar: 17/11/2016 07:38 od Dzionik