Kesteni – kuhani – pečeni – priprema

12 komentara na forumu Autor: fazy zadnji komentar: 04/11/2019 22:49 od Harp

Počinje sezona kestena.
Netko voli kuhane, a netko pečene.

Kako najlakše doči do ploda kuhanih?
Ovu sam metodu iskušao prošle godine.

Prvo prerežemo kestene, oštrim nožem na drvenoj dasci:

Tako prerezane kestene stavimo u lonac sa proključalom vodom i djelomično kuhamo poklopljeno dvije minute.
Nikako duže, jer će onda biti previše kuhani.

Nakon dvije minute vadimo ih iz lonca i cijedimo.

Slijedeća faza je, istiskivanje kestena iz ljuske, kombiniranim kliještima, nakon čega imamo očišćene kestene spremne za daljnje kuhanje i konzumaciju ili izradu kesten-pirea.

12 komentara na forumu Autor: fazy zadnji komentar: 04/11/2019 22:49 od Harp

Ako vam se svidjelo, podijelite sa prijateljima:

Sa foruma

Ovaj tekst je izvorno objavljen na forumu, te je automatski kopiran na portal. Ako imate komentar, posjetite forum. Ako mislite da portal zaslužuje kvalitetniji sadržaj, vjerojatno ste u pravu. Dobro bi nam došla vaša pomoć u tome. Ako možete nekako pomoći u radu portala, aktivno se uključiti u objavljivanje sadržaja ili na neki drugi način, slobodno se registrirajte kao autor ili kontaktirajte administratora portala.