Kesteni – kuhani – pečeni – priprema

12 komentara na forumu Autor: fazy zadnji komentar: 04/11/2019 23:49 od Harp

Počinje sezona kestena.
Netko voli kuhane, a netko pečene.

Kako najlakše doči do ploda kuhanih?
Ovu sam metodu iskušao prošle godine.

Prvo prerežemo kestene, oštrim nožem na drvenoj dasci:

Tako prerezane kestene stavimo u lonac sa proključalom vodom i djelomično kuhamo poklopljeno dvije minute.
Nikako duže, jer će onda biti previše kuhani.

Nakon dvije minute vadimo ih iz lonca i cijedimo.

Slijedeća faza je, istiskivanje kestena iz ljuske, kombiniranim kliještima, nakon čega imamo očišćene kestene spremne za daljnje kuhanje i konzumaciju ili izradu kesten-pirea.

12 komentara na forumu Autor: fazy zadnji komentar: 04/11/2019 23:49 od Harp