Kesteni – kuhani – pečeni – priprema

12 komentara na forumu Autor: fazy zadnji komentar: 04/11/2019 23:49 od Harp

Počinje sezona kestena.
Netko voli kuhane, a netko pečene.

Kako najlakše doči do ploda kuhanih?
Ovu sam metodu iskušao prošle godine.

Prvo prerežemo kestene, oštrim nožem na drvenoj dasci:

Tako prerezane kestene stavimo u lonac sa proključalom vodom i djelomično kuhamo poklopljeno dvije minute.
Nikako duže, jer će onda biti previše kuhani.

Nakon dvije minute vadimo ih iz lonca i cijedimo.

Slijedeća faza je, istiskivanje kestena iz ljuske, kombiniranim kliještima, nakon čega imamo očišćene kestene spremne za daljnje kuhanje i konzumaciju ili izradu kesten-pirea.

12 komentara na forumu Autor: fazy zadnji komentar: 04/11/2019 23:49 od Harp

Sa foruma

Sa foruma

Ovaj tekst je izvorno objavljen na forumu, te je automatski kopiran na portal. Ako imate komentar, posjetite forum. Ako mislite da portal zaslužuje kvalitetniji sadržaj, molim da se registrirate i objavite ga sami.

Facebook